Last news in Fakti

21 Декември, 2023 08:30 932 2

Рожденикът Мбапе с феноменален гол при победа срещу Метц

  • метц-
  • псж-
  • футбол-
  • килиан мбапе

ПСЖ победи с 3:1 в мач от 17-ия кръг във френската Лига 1

Рожденикът Мбапе с феноменален гол при победа срещу Метц - 1

Пари Сен Жермен победи Метц с 3:1 в мач от 17-ия кръг във френската Лига 1. В основата на успеха се оказа рожденика Килиан Мбапе. Попадения през първата част нямаше, но още в началото на втората това се промени.

Домакините откриха резултата чрез Витиня, а Канг-Ин Лий се отличи с чудесна асистенция. След час игра Мбапе заби феноменален гол от дистанция за 2:0.

Гостите се върнаха в мача с гол на Удол, но в заключителните допуснаха голяма грешка и Мбапе вкара нов гол, за да сложи точка на спора.

В класирането Пари Сен Жермен са лидери вече с 40 точки, а Метц остава 14-ти с 16 пункта.

В началото на срещата ПСЖ имаше превес, но през първите 5 минути опасности липсваха.

В 10-та минута домакините стигнаха до страхотен шанс. След разбъркване Уорън Заир-Емери опита удар, но защитата пред Оукиджа блокира шута.

В средата на първото полувреме Ван Ден Керхоф проби по десния фланг и центрира, Данило сложи глава на пътя на топката и нацели гредата на собствената си врата.

Парижани отново започнаха да доминират и да кръжат около вратата на Метц, но формацията в защита на Болони не оставяше празни пространства.

Само 4 минути след началото на второто полувреме ПСЖ откри резултата. Канг-Ин Лий подаде прекрасен пас, а Витиня в наказателното поле засече топката за 1:0.

Час и игра и Килиан Мбапе реши да отпразнува рождения си ден с гол. Суперзвездата получи пас и с удар извън наказателното поле не остави никакви шансове на стража на Метц.

Метц не се предаде и в 72-та минута върна един гол. Ламин Камара центрира от ъглов удар, а в наказателното поле капитанът - Матьо Удол, с глава успя да матира Донарума.

В заключителните минути отбраната на Метц допусна фатална грешка, а Килиан Мбапе дебнеше за нещо подобно. Нападателят пресече подаване назад към вратаря и на празна врата вкара за 3:1, с което сложи точка на спора.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Иван

    3 0 Отговор
    Видеото е потресаващо, 4 часа реклами и нищо от мача :)