Last news in Fakti

27 Декември, 2023 19:24 1 759 26

Нургюл с първа загуба на световното в Узбекистан

  • салимова-
  • шах-
  • узбекистан-
  • световно първенство-
  • нургюл салимова

Антоанета Стефанова направи реми с французойката Полин Гишар

Нургюл с първа загуба на световното в Узбекистан - 1
Снимка: Факти.бг/Архив

Нургюл Салимова регистрира първа загуба на Световното първенство по ускорен шахмат, което продължава втори ден в Самарканд, Узбекистан, предава gong.bg.

В откриващата партия на втория ден на турнира, която бе от 5-ия кръг, Салимова, която в първия ден постигна четири победи и бе сред лидерките, отстъпи на китайката Чжу Цзинър, която също бе с четири победи след първия ден.

В петия кръг Антоанета Стефанова направи реми с французойката Полин Гишар. Надя Тончева спечели партията си срещу Ана-Мая Казарян от Нидерландия, а Гергана Пейчева бе победена от Зарина Нургалиева от Казахстан.

При мъжете Иван Чепаринов, който след първия ден бе сред лидерите, започна с реми срещу Максим Вашие-Лаграв от Франция, а в 7-ия кръг стигна до реми срещу Даниил Дубов от Русия.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Успех

    27 4 Отговор
    Няма възход без загуба. От загубите се научаваш да побеждаваш.
  • 2 Китай от 1,5 млрд

    19 3 Отговор
    България от 6,5 млн
  • 3 Професор

    7 30 Отговор
    Туркиня. Не може да играе.

    Коментиран от #4, #6, #15, #22

  • 4 Доцента

    29 3 Отговор

    До коментар #3 от "Професор":

    Тая се оказа по-българка от мен и от теб. Не пристана на Ердоганя, и при нас бедните остана
  • 5 БгТопИдиот🇧🇬

    17 4 Отговор
    Убавица !
  • 6 Исторически парк

    17 2 Отговор

    До коментар #3 от "Професор":

    Ти па много ли можеш бе гаьовец
  • 7 гост

    21 3 Отговор
    УМНИЦА, СПОРТИСТКА И........ПРОСТО КРАСАВИЦА ! Дерзай момиче и не обръщай внимание на идиотите, жалко, че са на всякъде !

    Коментиран от #12

  • 8 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    6 0 Отговор
    вече са след 8мият кръг жените,а мъжете са след 9 кръг.При жените нюргюл е на +4.Каро-кан,не издържа в нейно изпълнение и загуби в 5кръг от китайката Zhu, Jiner.Китайката я надигра,но после я амнистира.Нюргюл бе до ремито...но на 25минути в проста позиция гледана отстрани не игра точният ход54....Ос4!! вместо него игра 54...Цд7?? и загуби!С черни игра и 7мия кръг срещу водачката в момента Bodnaruk, Anastasia.според мен дебюта не бе виновен.игра интересно 11...Г5,но после .....и си загуби!Както ви казах вчера....4от 4 е едно голямо нищо....Ако не го подплатиш!Контролата не е за "Дълбочинен"шахмат....Тя играе всяка партия до дупка ,а това изхабява и с Един Каро кан,това не е структура за вас Дебют за човек искащ 1во място!Утре играе пак с черни срещу рускиня Goryachkina, Aleksandra.Ако иска първо място или дележ и трябват 3/3......Стефанова е с Добри шансове за по-Добри пари,тя е с +3!Тонева и Пейчева са с по 4/8 и .........пи 3 победи,а може би 2 са в награди.Чепаринов е без загуба !Стои на +4 и утре играе решаващи 4 партии!Той има най големи шансове дори за 1во място!едно време журвалистите знаеха шах нотация,коментираха,а ленчо/бог да го прости/ бе шампион на Народна република България.Какви сте сега Жоорналисти.....хал хабер си нямате,но пишете нещо за шах....
  • 9 Тодор Димов

    5 0 Отговор
    И това ще е! Друга загуба няма да има. Така е в спорта-
  • 10 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 1 Отговор
    В момента има 2 загуби,дано повече да няма,но има 2 черни от 3 последни партии.......С черни играе доста пасивни структури и на тази контрола това не е добре.шаха не се играе ,тодоре с пожелания........
  • 11 Асанпутинофиль

    4 4 Отговор
    Нургюл и световна шампионка да стане,, ще се намерят капейкини и дeбили да я критикуват. А момичето е отскоро в този спорт представлява България и успех желаем

    Коментиран от #13

  • 12 редник

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    /...УМНИЦА, СПОРТИСТКА И........ПРОСТО КРАСАВИЦА ! Дерзай момиче и не обръщай внимание на идиотите.../

    Така е!
    Здраве и много успехи!
  • 13 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Асанпутинофиль":

    В шаха няма лудинохили,Шахмата е прецизна и точна наука,не е за политици!Ти си сбъркал , Ганчооовць шахмата с художествената гимнастика........

    Коментиран от #16

  • 14 слава на Каиса

    1 1 Отговор
    Някой можеше да спомене под сурдинка, че Розата стоеше на моменти пред загуба и в четирите партии днес.Та утре да се радваме на място в десетката.

    Коментиран от #19

  • 15 Ганьо

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "Професор":

    Той и Наим не можеше да вдига тежести, но цял свят го знае, а теб...?
  • 16 Хе-Хе

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Ей, Дълбок! Ти след като си толкова ербап, що ни си на турнира, а даваш тука акъл на журналистите!? Аман, от слабо реализирани кретиени в таз даржава! Аман!

    Коментиран от #18

  • 17 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 0 Отговор
    играе се на Рапид шах!!!Вчера Чепаринов направи комбинация точно за Рапид.Даде му възможност на рапорт да играе 20...Кс5,но ако не го играе губи.......Рапорт загуби разгромно.колко такива партии на нормална контрола е спечелил Тал????Сега имате комп,имате Stockfish и сте гоУУУеми всезнайковци!Тя и Нюргюл имаше Реми срещу китайката ...ама......

    Коментиран от #24

  • 18 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Хе-Хе":

    Ганчоовць,преди 30 и повече години се отказах да играя за да има хляб и за такива като тях,и най вече да не ми задават такива тъпи въпроси като ,теб!Наруших си обета,защото синът ми се лекуваше в германия,не е на държавни пари ,а е с двойно гражданство,овць.и на 65-66г,играя със същата сила.там играх 7 партии от тях 4+ без загуба.говоря за 1ва дъска на 5 лига на германия.Ако мислиш,че на 65г не мога да ви изнеса сеанс ,преди месец в германия от 21дъски им направих 20,5/0,5...едно реми направи един професор по медицина,не български.Защо ислиш..,че не съм изкарвал големи пари от шаха.В момента в шаха няма пари!как ме виждаш да пътувам нон стоп .......на тез години,И..оте???

    Коментиран от #25

  • 19 Хе-Хе

    6 1 Отговор

    До коментар #14 от "слава на Каиса":

    Ти, пък, какво искаш от това дете!? Достатъчно е, че е красиво и представя България! На мен не ми трябват шампиони! Цял свят шампиони! По добре е да бъдат добри хора! Как да играе детето, след като го обременихте с прекалено внимание, натиснахте го да постига само победи, а то душа носи! Най вече сте го лишили от естествената му красота и сте го гримирали /вижте фотоса/ сякаш ще се явява на конкурс за труженица на тихия фронт! Така всички го гледат, енергиите се струпват отгоре му, урочасате го и ето ти четвърто място! Още преди десетилетия екипа на Карпов забеляза, че стои ли един човек в публиката на първия ред и го гледа съсредоточено, той винаги губи! И помолиха организаторите да го помолят да се изнесе на друго място! Много грим - в поп фолка и театъра! Тук се иска спокойствие и хладен ум!

    Коментиран от #21

  • 20 Хохо Бохо

    2 3 Отговор
    Виждам, че патреотите, копейки много се кефят, че НАШЕТО момиче е загубило...
  • 21 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 0 Отговор

    До коментар #19 от "Хе-Хе":

    Вече компа е ,Господ,а не кашпировски........Колкото до Нюргюл,играе много силно!Ти не разбираш,Тя е за ГОЛЕМИЯ ШАХМАТ,не е за тези контроли!Тя не е играч за Блиц,тя е за контролата на ,която играехме едно време.2,5часа за 40хода и час за 20хода.Сега такива контроли няма,но и тази 1,30ч за 40хода плюс 0,30минути на ход и после 1час и 0,30м на ход до края е достатъчно да се направи качественна партия!
  • 22 Абе тя

    1 8 Отговор

    До коментар #3 от "Професор":

    Май не е и туркиня а ц ка

    Коментиран от #23

  • 23 Петкан

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "Абе тя":

    ...и това го казва българин ..
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Цайтнот

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Един лаладжия ,гросмайстор му играх без двата топа и го матирах,важна е моментната форма
  • 26 Фикус

    0 0 Отговор
    Да е живо и здраво момичето,пак ще печели медали!