Last news in Fakti

3 Януари, 2024 08:22 1 957 14

Сакраменто се провали, Везенков изгледа отстрани шокираща загуба

  • сакраменто кингс-
  • баскетбол-
  • спорт-
  • нба-
  • шарлът хорнетс

Преди няколко дни българинът влезе за едва три минути при успеха срещу Мемфис Гризлис, но този път изгледа целия мач от пейката

Сакраменто се провали, Везенков изгледа отстрани шокираща загуба - 1

Сакраменто Кингс се провали в домакинството си на един от аутсайдерите в НБА - Шарлът Хорнетс. "Кралете" загубиха със 104:111, а Александър Везенков изобщо не се появи в игра. Преди няколко дни българинът влезе за едва три минути при успеха срещу Мемфис Гризлис, но този път изгледа целия мач от пейката.

Шарлът беше в серия от 11 поредни загуби, преди да изненада тима на Майк Браун в столицата на Калифорния. "Стършелите" изиграха силна последна четвърт и, водени от Тери Розиър и Майлс Бриджис, наказаха многото грешки на съперника. Поражението остави Сакраменто на пето място в Западната конференция с баланс от 19 победи и 13 загуби.

"Кралете" не започнаха убедително, но силните изяви на Домантас Сабонис под двата коша попречиха на Шарлът да вземе преднина. Стрелбата от далечно разстояние на домакините също потръгна и първото прекъсване дойде при 13:6 в полза на тима, воден от Майк Браун.

Преднината на Сакраменто почти се стопи след влизането на Малик Монк, който пое диригентската палка от Ди'Аарън Фокс в средата на първата четвърт. Това накара Майк Браун да поиска таймаут. Пропадането на домакините не спря и краят на периода дойде при аванс от 4 точки в полза на Шарлът - 25:21.

Впечатляващо включване от пейката направи Алекс Лен. Украинският център на Сакраменто за кратко време взе три борби и даде също толкова асистенции, но силната игра на Тери Розиър оставаше проблем за "кралете".

Въпреки че затегнаха защитата до края на полувремето, баскетболистите на Майк Браун допускаха твърде много грешки. Фокс постепенно се активизира и влезе в ритъма на Сабонис и Крис Дуарте, които бяха на познатото си ниво. Плеймейкърът на Сакраменто взе нещата в свои ръце и "кралете" дръпнаха на почивката с 50:45.

Майлс Бриджис беше ключовата фигура за Шарлът на старта на третата част, когато "стършелите" отново поведоха за кратко. После Сабонис, Фокс и компания набързо показаха, че нямат намерение да правят повече подаръци на гостите. След тройка на Фокс Сакраменто се откъсна с 6 точки, но Тери Розиър напомни за себе си с точна стрелба от средно разстояние.

Четвъртото нарушение на Сабонис принуди Майк Браун да го замени с Алекс Лен, а неубедителният до момента Малик Монк вдигна на крака публиката в "Голдън Уан Сентър" с две поредни тройки. Шарлът обаче не се предаде и влезе в последните 12 минути с изоставане от само 3 точки.

Везенков продължаваше да гледа отстрани, а съотборниците му се опитваха да сломят съпротивата на "стършелите". Сабонис се завърна на паркета и вкара важен кош след асистенция на Трей Лайлс. Дуарте също напомни за себе си с успешна далечна стрелба, но в средата на последния период авансът на Кингс беше минимален - 91:88.

Когато за домакините ставаше трудно, Ди'Аарън Фокс излизаше на сцената. Гардът реализира 4 поредни точки и доближи Сакраменто до победата. Звездата на "кралете" взе почти всички стрелби до края на двубоя. Негова грешка обаче доведе до лесен кош на Коуди Мартин и 40 секунди преди края Шарлът имаше преднина от 3 точки. "Стършелите" завършиха мача със серия от 10:0, но остават четвъртият отбор с най-лоши показатели от началото на сезона в НБА.

Тери Розиър вкара 34 точки за победителите, а Майлс Бриджис допринесе за успеха с 27. Силен мач направи и Пи Джей Уошингтън, който наниза 17 точки.

За Сакраменто над всички беше Ди'Аарън Фокс с 30 точки и 6 асистенции, а Сабонис се отчете с 23 точки и впечатляващите 19 борби, но това се оказа недостатъчно "кралете" да избегнат загубата.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 как да го пуснат

    10 1 Отговор
    като не си е купил билет?

    Коментиран от #10

  • 2 Големият провал

    12 7 Отговор
    Този се очертава да е Дри шу Намбър Ту
  • 3 Доста плитко

    10 2 Отговор
    Еййй, браво за внушението от статията. Предния мач Везенкос бил играл 3 минути, пипнал 2 пъти топката и благодарение на него Кингс победили. Сега като Везенкос търкал пейката, видите ли - паднали.
  • 4 Стефан

    13 1 Отговор
    Това, че нашият ще търка пейките беше очаквано от всички трезво мислещи още при заминаването му. Само овче мислещи те мисирки почнаха да тръбят и вдигат шум около него, като че ли е спечелил титлата. Всъщност американците го купиха за да го препродадат и така да спечелят от него. Чист бизнес.
  • 5 симион

    5 8 Отговор
    Везенков е нек ...ад...ърник и ку...рник първи
  • 6 Младенов

    9 4 Отговор
    Родните комплексари измислиха нов спорт , вместо баскетбол спортът се нарича Везенков. Какво се случва в баскетбола в най-силното първенство не е важно, не е важно и какво става с другите отбори, коментират се само мачовете на Сакраменто, но не самия баскетбол , който не ги интересува , а само един играч, който играе даже не като първа резерва , а като кръпка за почивка на титулярите , а вече и въобще не го пускат , но пак се пишат статии за националния комплекс Везенков. Предполагам в Свазиленд , Конго и Джибути пишат по същия за тяхното присъствие в някои спорт, без въобще този спорт да ги интересува. Само предполагам, че е така, за да не сме толкова самотно първенци по комплексарщина, провинциализъм и аборигенщина.
  • 7 урко

    5 3 Отговор
    "пейката" Везенков даже се юрнаха да го правят спортист на годината някои мисирки...
  • 8 Истината

    6 1 Отговор
    просто е МНОГО слаб в защита, това е причината
  • 9 Опааа

    5 0 Отговор
    Стига с тия бе! Много важно! 🤦‍♂️
  • 10 Опааа

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "как да го пуснат":

    😆😆😆😆😆👌👍 Браво! Правилно! Иначе Сашката колко точки?😆
  • 11 Венци

    3 3 Отговор
    Това момче да си се прибира в Гърция и да продължава да си се лигави и да бъде "звезда". Видя се че в САЩ се играе друго ниво баскетбол, което не е за него.

    Коментиран от #14

  • 12 Некой си

    4 1 Отговор
    Кой купува некой за млн.и го държи на пейката ? Има нещо ненормално тук !
  • 13 Перо

    4 1 Отговор
    Черните го дискриминират! До сега не е играл мач за повече от 11 мин., изгледал е играта от резервната скамейка, а по-рано се подиграха и с 3 мин. Везенков направи голяма грешка, че се остави да го продадат в САЩ! Ще си остане постоянна резерва!
  • 14 Перо

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "Венци":

    Те не са го пуснали да изиграе един път пълното време за да го оценят, дали става за “тяхното ниво”. Просто го препродават като стока!