Last news in Fakti

5 Януари, 2024 08:00 1 281 4

Българският женски отбор по шахмат е ''Отбор на годината''

  • национален отбор-
  • шах-
  • шахмат-
  • спорт-
  • спортист на годината

Заради европейската титла дамите бяха наградени за невероятния успех и получиха призовете си на специалната церемония

Българският женски отбор по шахмат е ''Отбор на годината'' - 1

Българският женски отбор по шахмат безапелационно стана “отбор на годината” с 940 точки в анкетата на “Спортист на годината”.

Заради европейската титла дамите бяха наградени за невероятния успех и получиха призовете си на специалната церемония.

“Благодарни сме за тази награда. Благодаря на федерацията, че ни изпрати на европейското. Ако не беше Петър, нямаше да бъде постигнат този успех. Научих, че колкото пъти човек да пада, трябва да се изправя. Поклон пред всички спортисти за това, което правят”, каза Виктория Радева.

“Първа европейска титла в историята на България. Радвам се, че толкова много хора оцениха успеха. През 2024-та ще има и шахматна олимпиада, не само игрите в Париж. Благодаря и успех”, каза Нургюл Салимова.

“Благодаря и пожелавам успех на всички момичета, които допринесоха за успеха. Не очаквахме такъв отзвук”, каза треньорът Петър Арнаудов.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анчето от Бъкстон

    1 0 Отговор
    Браво на дамите!
    За съжаление тенденцията в спорта е трагична!
    Сашко е първи, но ББ има повече изиграни за Бистрица!

    Коментиран от #2

  • 2 Гоуст

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Анчето от Бъкстон":

    Сашко бе избран за най-добър играч на Евролигата и финал, стана шампион и на Гърция. Григор чий го търси там? Та той дори титла няма
  • 3 поредния гаф

    1 0 Отговор
    Везенков в топ 5 -- да, но Везенков спортист № 1 на България... ще ме прощавате - и Нургюл и Калрос заслужаваха повече. Оценете по достойноство успехите им при тези недофинансирани федерации, пък после сравнявайте с Везенков.
  • 4 Частно парти

    0 0 Отговор
    Това не може да бъде "отбор на годината", защото нямаше легитимна федерация по шах и финансиране от министерството на спорта и транспорта. Някой се опитва да се присламчи към чужди постижения.