Last news in Fakti

5 Януари, 2024 19:33 2 749 8

Димитров не отстъпва на Сабонис! Май има лека подигравка с Везенков? Какво ли ще каже Херкулес? За много години...

  • спорт

Нургюл е най-заслужилата в спорта ни за 2023 година, Григор е най-известният ни ас, или греша?

Димитров не отстъпва на Сабонис! Май има лека подигравка с Везенков? Какво ли ще каже Херкулес? За много години... - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Много коментари се изписаха след класацията Спортист на годината на България за 2023-а.

Вече изразих мнението си, че Нургюл Салимова трябваше да спечели наградата. Алберт Попов е страхотен талант, но още няма победа на ниво Световна купа и е специализиран само в една от дисциплините в алпийските ски. Карлос Насар-Херкулес пропусна Световното по вдигане на тежести, иначе е блестящ, младият плувец Петър Мицин няма някакви грандиозни успехи при мъжете. Александър Везенков е със затруднения в НБА и то сериозни засега. Григор Димитров прецени да не играе на турнира в София миналата година, взима дискусионни решения касаещи националния ни тим за Купа Дейвис и не е в десетката на АТП в момента.

Салимова е европейски шампион отборно за жени с България. При дефицитът на международни български титли напоследък в отборен план, постижението на шахматистките ни е впечатляващо. Нургюл беше най-добра на Европейското на втора дъска. Стана втора за Световната купа, четвърта е на Световно по ускорен шахмат.

За мен е най-заслужила наградата. Най-талантлив пък май е Насар.

Но ако коментираме кой е най-известният спортист на България сега, това считам е Григор Димитров.

Гришо е 14-и в ранглистата на АТП. Утре ще играе 1/2-финал на АТП 250 турнира в Бризбейн.

И към колегите ми спортни журналисти, които продължават да считат, че Везенков е безспорният номер 1 на България в спорта за 2023 година.

Григор Димитров миналата година победи в мачове вторият в тениса сега и третият Карлос Алкарас и Данийл Медведев. Считам, че по-атлетизъм, технически качества и успехи не отстъпва на звездата в подкошието на Сакраменто Кингс Домантас Сабонис.

Григор Димитров стига преди време до трети в ранглистата на АТП. Може ли да си представите при цялото ми уважение Александър Везенков до Никола Йокич и Джоел Ембийд в импровизиран Топ 3 в баскетбола?

Много ценя Везенков като спортист, той май е вторият най-популярен българин в спорта сега в световен план.

Някои тези от типа на "ще участва ли Александър Везенков в Мача на звездите в НБА за този сезон и как хората, които твърдим, че примерно Нюргюл е по-заслужила наградата от Александър сме "онлайн разбирачи" ми идват в повече...

Всички надявам се обичаме спорта, нормално е да сме с различни виждания.

А моето лично мнение е, че някои хора без да искат тласкат част от общественото мнение към подигравателна настройка за Александър Везенков и това не са тези, които не го величаят за Спортист на годината...

Ако ще е Спортист на годината по отличия за 2023 година кой или коя превъзхожда Нургюл Салимова в България?

Ако ще е по-телевизионно излъчване на спорта и известност, Димитров май е по-известен от Везенков, пък и по-класен спортист.

Александър Везенков с трансфера в НБА и силните резултати в Евролигата, която е "Б" група игрово в баскетбола поне според мен, е идеален за трети в класацията след Салимова и Димитров.

Първи с разлика, част от гласувалите май сте пресилили...

А ако Карлос Насар случайно се чувства недооценен, той е европейски шампион и бивш световен рекордьор в своята категория в двубоя във вдигането на тежести. Китайски състезател подобри рекорда му с 1 килограм. Насар пропусна Световното заради нелепа контузия, а това беше най-важното състезание за 2023 година в спорта му. Хиляди пъти бих го написал: "Всички, които са на високи постове в ММС и вдигането на тежести в България, ако нямате план как да осигурите идеални условия на Насар за подготовка за Олимпиадата тази година, по-добре подайте оставки веднага".

Насар е най-талантливият българин от всички наши спортисти, според мен. Но просто нямаше шанс да участва на Световното. Сигурно да е 5-ти пак не е справедливо, значи тази класация май трябва да претърпи промени във формата си.

Призова десетка, за да няма супер обидени и толкова...

Това считам най-скромно.

Пък Нургюл Салимова правилно каза:"За много години".

Да си пожелаем здраве в началото на новата година.

Коментар на Тервел Илиев


Поставете оценка:
Оценка 4 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ф11

    11 10 Отговор
    доста некадърно писание
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Кочо

    8 6 Отговор
    Кажи най накрая какво искаш да кажеш, бе, главоч Тер Вел!
  • 4 Минувач

    12 0 Отговор
    Ей един спортен журнале с малко пипе у куфелницата. Това като чуеш спортен журнале да знаеш , че ни е спортист, ни е журнале. Телешкия възторг от Сашето в НБА доведе до тази класация. А действително заслужилите хора са наврени в ъгъла. Тя затова и тази класация е с такава репутация. Може и без нея.
  • 5 Алфа херинга

    7 2 Отговор
    Еми прав е човекът. Везенков е резерва е някакъв средняк в НБА, докато Нургюл и Насар спечелиха титли. Гришо четвъртфинала е ясен, но все пак направи някои запомнящи се победи. Плувецът, докато не спечели титли при мъжете, няма място в тройката.
  • 6 Димитър

    2 0 Отговор
    Мисирки, сър!!!!!
  • 7 баба ЯГА

    2 0 Отговор
    Добре , че все пак не са вкарали и Бойко Борисов в десятката ! Защото все още го раздава спортяга , дори ходи да рита с Тигрите , а даже и дузпите им бие !
  • 8 Зайо Байо

    1 0 Отговор
    В подзаглавието има грешка - най-големият ни АС не е Григор , а бат Бойко. Но АС в смисъл не ТЕНИСИСТ , а АС в превод като ЗАД.НИК !