Last news in Fakti

6 Януари, 2024 10:00 1 980 1

Кирил Десподов с ново огромно признание в Гърция

  • кирил десподов-
  • паок солун-
  • суперлига-
  • футбол-
  • паок

В трите мача на своя отбор през декември Десподов вкара три попадения и даде три асистенции

Кирил Десподов с ново огромно признание в Гърция - 1

Капитанът на българския национален отбор Кирил Десподов се представи много силно през декември с екипа на ПАОК Солун, което му донесе номинация за Играч на месеца в гръцката Суперлига.

В трите мача на своя отбор през декември Десподов вкара три попадения и даде три асистенции. Българинът бе отличен и за Най-добро отиграване за месеца за головото си подаване при успеха с 6:0 като гост на Кифися.

26-годишният Десподов почна ударно и януари, като беше с основна роля за успеха с 4:0 на ПАОК при гостуването на ОФИ Крит. Бившият капитан на Лудогорец се отчете с гол и две асистенции в срещата, като той е №1 в гръцкото първенство по втория показател, тъй като има шест голови подавания. Българинът е в Топ 3 на класацията за ефективност на завършващите удари. Лидер в нея е руският му съотборник Магомед Оздоев със средно един отбелязан гол от 3,2 завършващи изстрела, а веднага след това се нареждат още един играч на „двуглавите орли“ – Брандон Томас и именно Десподов – те се нуждаят от 3,4 опита, за да намерят мрежата.

В неделя, 7 януари, от 19:30 часа за тима на Десподов предстои дерби с Арис, което отново е гостуване. ПАОК води в класирането с 39 точки от 16 двубоя, а Панатинайкос е втори с 38. Следват АЕК Атина (35) и Олимпиакос (32), а Арис е с 24 пункта.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Све

    8 0 Отговор
    Много се радвам за това момче ! Всеки път се раздава на 100 % ! Жив и здрав да е и дано късметът бъде винаги с него !