Last news in Fakti

7 Януари, 2024 20:36 1 551 2

Ливърпул изхвръли рекордьора Арсенал от ФА Къп

  • ливърпул-
  • арсенал-
  • фа къп-
  • футбол

„Червените” от „Анфийлд” се наложиха насред Лондон с 2:0

Ливърпул изхвръли рекордьора Арсенал от ФА Къп - 1

Отборът на Ливърпул отстрани рекордьора в турнира за Купата на Футболната асоциация Арсенал след успех с 2:0 в 3-ия кръг на надпреварата. „Червените” от „Анфийлд” се наложиха насред Лондон благодарение на автогола на Якуб Кивиор и попадението на Луис Диас в продължението на срещата.

Така мърсисайдци продължават в следващата фаза на надпреварата, докато „артилеристите” регистрираха трето поредно поражение във всички турнири.

Двубоят на „Емиратс” бе разделен на две две части, като първата бе за тима на домакините, които имаха солиден превес и отправиха куп удари към Бекер, но така и не успяха да превземат вратата му. През второто полувреме ситуацията на терена се промени коренно и гостите бяха тимът, който диктуваше събитията. Футболистите на Юрген Клоп обаче се възползваха от шансовете си и заслужено се поздравиха с крайния успех.

Мачът на „Емиратс” започна обещаващо за домакините от Арсенал. Още във втората минута „артилеристите” имаха уникален шанс да поведат в резултата. Аарън Рамсдейл изведе Рийс Нелсън зад отбраната на гостите, той напредна добре и след като преодоля Алисон Бекер стреля, но топката спря от външната страна на мрежата. Ударът на Нелсън бе от твърде малък ъгъл и той не успя да намери целта.

Няколко минути по-късно отново Рийс Нелсън имаше възможност да стреля от границата на наказателното поле, но след рикошет топката излезе в корнер. След разиграването от ъгловия удар, Кай Хавертц получи топката на пред пеналта и с много хубав изстрел с левия крак опита да изненада Алисон. Бразилският страж обаче бе на мястото си като първо парира топката, а след това я улови. Това бе и първият точен удар в мача.

Футболистите на Микел Артета продължиха да притискат сериозно своя противник, като 11-ата минута Джо Гомес бе на път да сгреши фатално. След негова грешка при изнасянето на топката, последваха няколко удара към Алисон, като единият от тях спря в напречната греда.

Първата добра възможност за Ливърпул в мача дойде в 22-ата минута. Гостите стигнаха до първия си корнер пред Рамсдейл, а след центрирането Дарвин Нунес успя да се пребори за топката и да играе с глава, но прати коженото кълбо покрай вратата.

Малко по-късно Трент Александър-Арнолд пробва нещо интересно от пряк свободен удар. Бен Уайт фаулира Къртис Джоунс на метър от аутлинията. Въпреки малкия ъгъл, Арнолд предпочете да стреля директно към вратата, но топката премина на сантиметри от напречната греда.

Няколко минути преди почивката Арсенал стигна до нови два страхотни шанса. Първо Бен Уайт отправи топовен изстрел от границата на наказателното поле по диагонала, но Алисон с една ръка успя да избие в корнер, предотвратявайки сигурен гол. След изпълнението на ъгловия удар Кай Хавертц успя да стреля с глава, но от един метър прати топката в аут.

В 44-ата минута Хаверц имаше нова възможност да стреля опасно, но въпреки точния му изстрел, Алисон се намеси акуратно. Веднага след това дойде и най-чистата възможност за гостите от Ливърпул. Капитанът на „червените” в този мач Трент Александър-Арнолд получи на ъгъла на пеналта и стреля силно с десния крак, но късметът му изневери и топката срещна напречната греда.

Първият удар през втората част бе към вратата на домакините. Джо Гомес пробва да изненада Аарън Рамсдейл с далечен шут, който обаче премина над вратата и не затрудни стража на домакините.

В 54-ата минута, след многоходова атака на гостите, Дарвин Нунес бе изведен отляво от Трент Александър-Арнолд, напредна много добре и след като финтира бранител на домакините, стреля по диагонала, но топката отново не попадна в целта.

Арсенал отговори със заучено изпълнение на свободен удар, което завърши с изстрел на Букайо Сака от трудна позиция, но в аут.

В 77-ата минута Ливърпул имаше „златен” шанс да открие резултата. След страхотна атака, организирана от Жота и Диас, последният стреля с левия крак, но Рамсдейл показа отличен рефлекс и изби в ъглов удар. След центрирането Диого Жота стреля с глава, но отново греда се оказа верен помощник на вратаря на домакините.

Ливърпул все пак удари десет минути преди края на редовното време. Тимът на Юрген Клоп получи правото да изпълни пряк свободен удар дълбоко в половината на Арсенал отляво по нападението си. Зад топката застана Трент Александър-Арнол, който центрира много остро във вратарското поле, където Якуб Кивиор в опита си да изчисти, прати топката в собствената си врата.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Народна армия

    6 2 Отговор
    Голям ЛИВЪРПУЛ!!!
  • 2 Артилерист

    5 2 Отговор
    Всъщност мачът беше равностоен. Ливърпул устояха първото полувреме, но те по традиция играят по-силно през второто. Харесвам Ливърпул защото никога не се предава, не се бетонира, играчите му, като правило, не симулират, изостава ли в резултата се вдига на безпощаден щурм. Клоп е прекалено интелигентен за треньор по футбол. Авторът е описал надълго и нашироко мача, но не му останали два реда за чудесния втори гол на Ливърпул-показна светкавична контраатака, завършила без гладнеене с подаване към съиграча в най-изгодна стрелкова позиция. Честита победа на привържениците на ЛИВЪРПУЛ!