Last news in Fakti

11 Януари, 2024 09:30 1 273 7

Сакраменто би аутсайдер в НБА, Везенков пак не игра

  • сакраменто кингс-
  • александър везенков-
  • нба-
  • спорт-
  • баскетбол-
  • шартлът хорнест

Най-добрият български баскетболист Александър Везенков отново не получи шанс за изява от треньора на "кралете" Майк Браун

Сакраменто би аутсайдер в НБА, Везенков пак не игра - 1

Сакраменто Кингс победи със 123:98 Шартлът Хорнест като гост в мач от редовния сезон на НБА. Най-добрият български баскетболист Александър Везенков отново не получи шанс за изява от треньора на "кралете" Майк Браун.

Кингс остават на пето място в Западната конференция с баланс от 23 победи и 14 поражения. Хорнест са един от аутсайдерите в Лигата, като заемат 13-о място на Изток с 8 успеха и цели 27 поражения.

Майк Браун върна Кевин Хъртър в титулярната петица, след като в последно време залагаше повече на Крис Дуарте. Останалите четирима бяха Ди'Аарън Фокс, Харисън Барнс, Кийгън Мъри и Домантас Сабонис.

Шарлът започна силно мача и поведе със седем точки. Постепенно Сакраменто намери ритъма си и изравни, а до края на първата четвърт и поведе с 33:28. Във втората четвърт гостите продължиха да имат надмощие и в един момент дори водеха с 65:49.

Възпитаниците на Майк Браун решиха всичко в срещата в третия период, когато дръпнаха с цели 23 точки - 86:63. В последната четвърт Сакраменто продължаваше да трупа аванс, за да може да стигне до успеха със 123:98. По този начин Сакраменто взе реванш за загубата със 104:111 от Шарлът в първите дни на 2024 година.

Най-резултатен за победителите беше Кийгън Мъри с 25 точки. Домантас Сабонис завърши с "дабъл-дабъл" - 24 точки и 10 борби. Малик Монк остана с 20 точки, а Ди'Аарън Фокс с 19.

Майлс Бриджис вкара 24 точки за Шарлът, а Тери Розие добави още 20 точки.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 9689

    13 0 Отговор
    Пак не игра ама е спортист на годината.Престъпни безсрамници го направиха.
  • 2 Исторически парк

    10 0 Отговор
    И това ми било спортист на годината
  • 3 Стига с тоя Везенков

    12 0 Отговор
    И това Сакраменто,че ставате смешни!Човек ще каже,че е отишъл да играе на Луната.
  • 4 Тото

    10 0 Отговор
    Айде стига вече с тоя Везенков. Не ни интересува.
  • 5 Най-вероятно Везенков

    0 2 Отговор
    Му е казал нещо на "тренера", че ние Българите не мълчим много много! И сега той го наказва, като не го пуска в игра! Здраве да е, друг отбор ще си намери, щом там не го ценят!

    Коментиран от #6

  • 6 село

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Най-вероятно Везенков":

    Там треньорът си заложи авторитета за да го вземе. Никой в клуба не го искаше. Другото си го съобрази сам, вместо да се цепиш като чамова дъска.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.