Last news in Fakti

12 Януари, 2024 15:40 25 771 11

Проблемът на треньора на Везенков е ясен и е огромен

  • спорт

Браун е почти отличник

Проблемът на треньора на Везенков е ясен и е огромен - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА


Чета много коментари и статии, че Майк Браун греши с малкото минути, които получава Александър Везенков в Сакраменто. И, да, Майк Браун има огромен проблем.

Сакраменто Кингс е 22-и по бюджет за възнаграждения на играчите за сезон 2023/2024, според hoopshype.com.

Във временната таблица "кралете" са 5-ти в Западната конференция и 8-ми в цялата НБА сега.

И в САЩ упорито се пише, че Паскал Сиакам категорично е заявил, че ако Торонто го прати в Сакраменто, няма да преподпише с Кингс лятото. Договорът на тежкото крило е до лятото.

Сакраменто май ще изгуби трансферната битка за него. Все повече се твърди, че Паскал ще се насочи към Голдън Стейт Уориърс.

За който не е разбрал, Сакраменто е столица на Калифорния, но не е с рейтинга на Лос Анджелис да речем като притегателна сила за звезди в НБА.

В момента в Лейкърс са се събрали Крал Леброн Джеймс, Антъни Дейвис и Де'Анджело Ръсел. В Клипърс са Кауай Ленърд, Джеймс Хардън, Пол Джордж, Ръсел Уестбруук и т.н.

Деймиън Лилърд пък отиде в Милуоки, за да играе с Янис Адетокунбо и Крис Мидълтън.

Сакраменто не е много атрактивен град, Кингс нямат голям бюджет и нямат реномето на тим, към който ако се присъединиш си с гарантирани добри позиции за титла.

Това са проблемите на Майк Браун. Той ще се опита с поредица от верни треньорски решения и баскетболно израстване на играчи да превърне Сакраменто Кингс в успешен отбор като Денвър Нъгетс.

Денвър се довери в Драфта на играчи, които много отбори подминаха - Никола Йокич и Майкъл Портър-младши, който имаше проблем с контузия, разкри най-доброто от качествата на Джамал Мъри и Кентавиъс Калдуел-Поуп и привлече Арън Гордън, стана и шампион за миналия сезон.

Точно 22-ият тим по бюджет и отбор, на който Паскал Сиакам образно е затръшнал вратата за евентуално дългосрочно сътрудничество и някак е 8-ми във временното класиране на НБА от 30 тима да бъде нападан за треньорски решения е странно.

И аз искам Везенков да играе повече, ставам да гледам Кингс рано сутрин с надежда сънародникът ни да играе и не съм фен на Сакраменто, а на Александър Везенков.

Но истината е, че в последните 4 мача, в които Браун реши да го остави изцяло на пейката Сакраменто имат 4 победи.

"Нивата" в Лигата е дълга, 82 мача редовен сезон. "Кралете" са с баланс 23-14. Треньорът им има огромен проблем, дори троен според мен и съм се обосновал по-горе. А дали е баскетболен специалист е вън от съмнение според мен.

Коментар на Тервел Илиев


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 74 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лост

    13 8 Отговор
    Ще ти повярвам,ако беше дал бюджетите на всички тимове и класирането.

    Коментиран от #2

  • 2 Фенка

    12 6 Отговор

    До коментар #1 от "Лост":

    гледай спортните канали, има анализи, класации...., ама май нямаш парички, а ????

    Коментиран от #3, #4, #5

  • 3 666

    8 6 Отговор

    До коментар #2 от "Фенка":

    Е ми не всички бръмчим по магистралите като теб.
  • 4 ФЕН

    11 1 Отговор

    До коментар #2 от "Фенка":

    Не всичко е пари!Анализи и инфо има и в интернет,стига човек да се интересува
  • 5 ВЕЗЕНКОВ

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "Фенка":

    Безплатен интернет достъп има на много места........както и библиотеки.........стига с това 💰💰💰,приятелко!!!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Одит

    11 5 Отговор
    Кой е тоя Везенков? Една малка пешка в голямата игра на НБА!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Неук

    8 2 Отговор
    Там ти е проблемът бе джурнал нейдин, да си фен на Везната. Остани си такъв, но имай в предвид, това е баскетбол в Америка, нямащ нищо общо с европейския, е не съвсем нищо! А Везната "олекна" със заминаването си в Америка, сега ще го подмятат насам-натам, докато му покажят пътя обратно към Европата!