Last news in Fakti

13 Януари, 2024 08:03 1 768 7

Леден душ за Сакраменто и Везенков

  • спорт

Кингс с много слаб двубой

Леден душ за Сакраменто и Везенков - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Сакраменто Кингс допусна разочароващо поражение в мач от НБА. Тимът, в който играе Александър Везенков беше разгромен от Филаделфия Севънти Сиксърс.

112:93 за домакините от Фили.

Неприятното е, че срещата се реши още до почивката след 29:21 и 36:25 за домакините в първите 24 минути, които играха без мега звездата Джоел Ембийд.

Разликата в бюджетите за заплати в момента $173,938,164 срещу 151,331,594 долара в полза на Фили срещу Сакраменто, според данните на hoopshype.com, и домакинското предимство си казаха тежката дума.

Също така нито един от ролевите играчи на Сакраменто Кингс не направи добър мач. Обичайните силни играчи на Кингс се отчетоха отново - Де'Аарън Фокс с 21 т, Малик Монк и Кийгън Мъри с по 15, Домантас Сабонис с 14 т.

Никой друг не вкара повече от 5 точки за гостите. Кевин Хъртър пропусна мача заради контузия, Трейл Лайлс и Харисън Барнс, които получават много игрови минути бяха доста слаби в срещата, Александър Везенков също нямаше ден.

15 играчи получиха игрови минути за гостите. Българинът игра в началото на втората четвъртина и в края на мача. За 8:32 минути хвана 5 борби, всичките в атака, което е по-трудно, но е и показател, че Сакраменто стреля слабо в срещата. Сашо реализира един от петте си опита за стрелба. С 20-процента успеваемост, той записа скромните 2 точки. Българинът не даде асистенция, той има много малък принос при асистенциите от началото на сезона, което е показател, че има много какво да се желае от него при организирането на играта, нищо, че е тежко крило, май трябва да е по-енергичен в търсенето на топката и отварянето на възможности за стрелба на съотборниците му.

Сакраменто е пети във временното класиране на Западната конференция. Филаделфия заема третата позиция на Изток в НБА. В отсъствието на Ембийд, Тобиас Харис вкара 37 точки срещу Кингс. Играчите на Майк Браун влизат в тежка серия като програма - до 8-ми февруари предимно ще гостуват.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лост

    4 1 Отговор
    Стига с тази разлика в заплатите.
  • 2 Абе, стига

    11 1 Отговор
    сте ни досаждали с тоя Везенков. На път сте да ни накарате да го намразим, без да е виновен за нищо. Така става в момента със Стоичков заради рекламното му преекспониране.

    Коментиран от #3

  • 3 Ееее

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Абе, стига":

    Везенков се е изкъпал, верно с леден душ, ама все е нещо 🍺🍺🍺
  • 4 КОН НА Г 4 🐴....съкрушен...

    5 0 Отговор
    ТОЗИ НА ФИГ.1 АКО ИЗКАРА
    ЕДИН СЕЗОН В CEKPЕMEHТО...ЩЕ Е УСПЕХ
  • 5 Опааа

    2 0 Отговор
    🤦‍♂️😆2т.😆 Закривай!
  • 6 Джипко батко

    0 0 Отговор
    Добре че не е златен дъжд
  • 7 Неук

    1 0 Отговор
    Кога ли Везната е имал успешен ден срещу силен съперник? Краят на "американското" начало за Везната започва, очаквайте да го разиграят на "тука има-тука нема" и му покажат пътя обратно в Европа.