Last news in Fakti

18 Януари, 2024 08:30 942 5

Предложиха капитан на Левски на отбори в Бразилия

  • цунами-
  • левски-
  • бразилия-
  • футбол

През този сезон Цунами изигра 24 двубоя във всички турнири, в които вкара два гола

Третият капитан на Левски – Вандерсон Цунами, е обект на интерес от страна на медиите в родината му. Бразилският портал Por For a das Quatro Linhas посочи силните му страни както в защита, така и в атака, като левият защитник бе предложен на тимовете в страната.

„Нека ви представим едно бразилско име, което е подходящо за родния ни футбол. Това е Вандерсон Цунами, който играе в българския Левски. В момента той е оценяван на 1,3 милиона евро. Въпреки че играе като краен защитник, офанзивните му показатели са много впечатляващи. Той има 75% успешен дрибъл в противниковата половина. Вкарал е два гола и е направил три асистенции през този сезон. В допълнение към това има 59% успеваемост при дългите подавания. В отбрана също е прецизен, като трудно губи въздушен дуел или един на един“, написаха в родината му.

През този сезон Цунами изигра 24 двубоя във всички турнири, в които вкара два гола. През септември той удължи договора си с Левски до лятото на 2026-а година и заяви, че се чувства добре на „Герена“. През 2023-а година се сдоби и с българско гражданство.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Електра

    2 2 Отговор
    Феновете на Левски са побойници пребиха от бой Фен на Цска в Пловдив преди няколко Дена
  • 2 Тъмно син фен

    3 2 Отговор
    Много сериозна визитка.
    Изглежда в бъдеще ще бъде незаменим титуляр в националния на Бразилия.
    Голям майтап
  • 3 Дааа

    2 3 Отговор
    Играчите на Лески никога не са били продаваеми в чужбина! Изключвам оня трансфер през 80години, когато получиха от неизвестен шведски отбор, косачка за трева и 300$ ! Сега изобщо не могат да се доближат до подобен успех!
  • 4 Левски 1914

    3 2 Отговор
    МЕНТЕТО, МЕНТЕТО гледайте си МЕНТЕТО с ТИРЕТО не се занимавайте с вековния отбор!

    Коментиран от #5

  • 5 Дали

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Левски 1914":

    защото е вековен, го налага кой къде го хване, или ще да е заради нещо друго?