Last news in Fakti

18 Януари, 2024 13:26 1 500 9

Григор Димитров отново триумфира - премина през австралиец и е в трети кръг на Australian Open

  • григор димитров-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • спорт-
  • australian open-
  • танаси кокинаки

Българинът победи Танаси Кокинакис с 6:3, 6:2, 4:6, 6:4

Григор Димитров отново триумфира - премина през австралиец и е в трети кръг на Australian Open - 1

Григор Димитров победи Танаси Кокинаки с 6:3, 6:2, 4:6, 6:4 в мач от втория кръг на Australian Open.

ПЪРВИ СЕТ 6:3

Григор започна добре, като сервираше пръв в мача и се стигна до 30:0, но допусна две непредизвикани грешки и резултатът стана 30:30. Българинът се мобилизира веднага и реализира ас, а след това пласира нов добър сервис, затваряйки първия гейм. Кокинакис също започна убедително на начален удар, като на свой ред реализира първия си ас и спечели подаването си на 15.

Димитров продължи със страхотните изяви, като завърши първата точка великолепно на мрежата, а след това последва нов ас. Българинът направи нова страхотна атака към мрежата, като отново нямаше проблем, а геймът приключи с форхенд уинър на Гришо.

Григор продължи с добрите си изяви и макар Кокинакис да поведе в своя сервис гейм с 30:0, първата ни ракета не се предаде. Българинът показа класа със своя бекхенд слайс и се стигна до точка пробив, която Гришо реализира, изчаквайки търпеливо грешка на съперника. Димитров започна с ас, но се стигна до 30:30, след като Кокинакис започна да играе по-атакуващо и да притиска съперника. Австралиецът отново бе активен и пласира страхотен форхенд уинър по правата, за да стигне до точка за пробив. Следващото разиграване бе дълго, а българинът имаше късмет, след като топката се отклони от мрежата и падна в полето на Кокинакис, но брейкът бе отразен. Геймът продължи, като премина през ново равенство, но в крайна сметка българинът изчака грешките на съперника и затвърди пробива си.

Кокинакис продължи с грешките, а Димитров реализира един феноменален минаващ от бекхенд, който му осигури нови две точки за пробив. Австралиецът запази концентрация и отрази първата, а при втората Гришо опита къса, която обаче не успя да мине над мрежата. Последва двойна грешка от Кокинакис, а българинът имаше перфектна топка от форхенд, но я изпрати много в аут. Димитров отново атакува мрежата, но допусна нова грешка. Кокинакис се справи, като затвори гейма с форхенд уинър.

Австралиецът продължи да атакува, а Григор става все по-пасивен, като пред Кокинакис се откри нова възможност за пробив при резултат 30:40. Българинът отрази със страхотен сервис. Гришо не бе максимално концентриран и допусна непредизвикана грешка от форхенд, давайки нова възможност на съперника. Стигна се до ново дълго разиграване и отново бе на мрежата, като завърши със смач. Кокинакис атакува втория сервис на българина и пласира ретур уинър. Българинът пак бе агресивен, а съперникът опита прехвърлящ удар, който излезе в аут. Форхендът на Кокинакис ставаше все по-опасен, като не спираше да притискаше първата ни ракета и отново завърши с форхенд уинър. Гришо отново бе на ниво в най-важния момент, като атакува и принуди съперника да допусне грешка. В крайна сметка Григор успя да затвори подаването си и да поведе с 5:2.

Кокинакис нямаше почти никакви проблеми при подаването си и спечели гейма на 15. Григор бе концентриран и при успя да достигне до два сетбола, а форхендът му бе на висота, затваряйки с него първия сет.

ВТОРИ СЕТ 6:2

Кокинакис водеше с 40:15, но Григор не се отказа и се стигна до равенство в резултата още в първия гейм във втория сет. Димитров отново атакува към мрежата и завърши перфектно със смач, за да си осигури точка за пробив. Гришо не спря да атакува и след поредния форхенд по диагонала, отново бе на мрежата, където завърши, за да пробие. Григор бе изключително стабилен на свой сервис, като при 40:15 реализира страхотен уинър в близост до мрежата и затвърди пробива.

При 40:15 за Кокинакис нашата първа ракета показа невероятния си усет и реализира страхотен форхенд уинър по правата, а след това атакува мрежата, за да завърши прецизно и да изравни точките в гейма. Австралиецът се концентрира и пласира ас, но Гришо не се предаде и отново атакува с форхенд, след което бе на мрежата, където не остави шанс на съперника. Стигна се няколко пъти до равенство, а Григор реализира страхотни уинъри - един от бекхенд и един от форхенд. В крайна сметка Кокинас успя да затвори подаването си и да остане в сета.

Григор нямаше проблеми и успя да вземе подаването си на 15. Димитров продължи с добрата си игра и достигна до точка на пробив, като не спираше да бъде агресивен. Нервите на Кокинакис не издържаха и той допусна двойна грешка, което ознавачаше втори пробив на сметката на Гришо. Димитров не изпита трудности в своя сервис гейм и бързо затвърди и втория пробив. Австралиецът вдигна нивото в играта си и с последни сили се задържа в сета, като взе подаването си на 0.

Гришо не започна по най-добрия начин, като резултатът бе 15:30, преди да пласира страхотен бекхенд уинър по правата. Последва грешка на Кокинакис от ретур, което означаваше сетбол за българина. Страхотен начален удар на Григор и сетът приключи.

ТРЕТИ СЕТ 4:6

Кокинакис отново бе притиснат от самото начало на гейма, като Гришо имаше две точки за пробив, които бяха отразени от австралиеца. Българинът не се предаде и при равенство атакува мрежата, където завърши елегантно. Кокинакис пласира страхотен сервис, с който отрази и третата възможност за пробив. Австралиецът се събра и с ас затвори подаването си.

Григор нямаше проблеми при сервис гейма си, като успя да го спечели на 0. Кокинакис не успя да се похвали със същото, като се стигна до 30:30, а двамата направиха великолепно разиграване, но накрая Гришо заби топката в мрежата. В последвалата ситуация австралиецът допусна непредизвикана грешка и се стигна до равенство. Кокинакис запази концентрация и главно със своя сервис успя да измъкне гейма.

Българинът имаше проблеми, като резултатът бе 15:30, преди да изравни точките. Гришо бе нервен и допусна непредизвикана грешка от форхенд, което донесе точка за пробив на австралиеца. Кокинакис имаше своя шанс, след като Григор атакува мрежата, но изкара топката в аут. Последва ас на българина. Гришо атакува мрежата и можеше да се стигне до контузия, след като доближи мрежата, но завърши добре и затвори гейма.

Григор имаше две възможности за пробив, но не успя да ги реализира, а Кокинакис се мобилизира и атакува много от сервис, като имаше серия от дълги разигравания, а накрая австралиецът успя трудно да си затвори гейма. Димитров отреагира веднага на изпуснатите възможности, като спечели подаването си на 0 и по този начин отново прехвърли напрежението върху съперника.

Заформи се поредният дълъг гейм, като имаше и дълги разигравания, а се стигна до 40:40, но Кокинакис пласира страхотен начален удар, който му осигури предимство в резултата. Австралиецът се концентрира и затвори гейма с форхенд уинър по диагонала.

Димитров отново се справи чудесно в сервис гейма си, като го взе на 15 за отрицателно време. Кокинакис си бе взел поука този път и началният му удар работеше, като първият му сервис му помогна да вземе подаването си на 15, завършвайки с ас.

Григор имаше огромни проблеми, като резултатът бе 15:40 и Кокинакис имаше два сетбола. Българинът пласира добър сервис и атакува, като успя да отрази първата опасност. Стигна се до дълго разиграване, което бе на втори сервис, а австралиецът атакува и Григор изпрати топката в мрежата, с което сетът приключи.


ЧЕТВЪРТИ СЕТ 5:4

Кокинакис успя да пренесе енергията си от миналата част, като взе първата част на 15 и откри резултата в четвъртия сет. Григор също бе клиничен при подаването и съумя да го спечели на 15, като началният му удар бе ключов.

При 30:30 Кокинакис реши да рискува по правата, но топката излезе много малко в аут, което доведе до точка за пробив за Гришо. Българинът бе в добра позиция на втори сервис на съперника, но не успя да вкара бекхенда си, който срещна мрежата. Гришо имаше нов шанс да достигне до точка за пробив, но той изкара от чиста позиция топката в аут. Последва страхотен форхенд уинър от австралиеца и геймът приключи.

Димитров отново срещна трудности, а съперникът му бе под пара. При 30:15 Кокинакис реализира феноменален минаващ уинър по правата, за да изравни. При последвалата точка съперникът му помисли, че топката е аут, но ударът на Гришо бе перфектен, а българинът след това си взе подаването с добър сервис.

Григор се мобилизира, като вкара в действие чудесния си бекхенд слайс и стигна до две точки за пробив. Димитров не успя да се възползва и при двете възможности, като дори не влезе в разиграване при някоя от точките. Този път Гришо влезе в разиграване и дочака грешка на съперника, който изкара топката в аут, а това бе нова възможност за българина. Кокинакис отрази с ас. Димитров влезе в разиграване отново, а австралиецът бе нервен и опита бързо да реши точката, което се оказа грешното решение. Григор не успя да се справи добре, като нацели мрежата от добра позиция. Кокинакис пласира два добри сервиса и си взе подаването.

Гришо допусна първата си двойна грешка в мача, но успя да спечели подаването си на 30. Кокинакис сервираше добре, като се стигна до 40:0, но след това Димитров пласира чудесен бекхенд уинър по правата. Австралиецът се мобилизира и успя да затвори гейма.

Не започна добре българинът, но след това направи великолепна атака, като форхендът му попадна на линията - 15:15. Впоследствие Кокинакис сбърка при ретур, а Гришо атакува към мрежата при следващото разиграване, за да завърши за 40:15. Началният удар на българина му помогна да спечели подаването си.

Кокинакис загуби първата точка, но след това заигра много агресивно и не остави голям шанс на първата ни ракета да реагира - 40:15. Димитров отново показа елегантния си бекхенд, като пласира уинър по диагонала, за който бе поздравен от съперника. Кокинакис се поизнерви и избърза в следващата точка, като изкара топката в аут от форхенд. Българинът атакува смело към мрежата, където завърши, за да си осигури точка за пробив. Григор демонстрира феноменални слайс бекхендове, след което отвори корта и завърши по правата, за да пробие съперника.

Гришо започна със страхотна атака, а последният му форхенд не бе върнат. Последва чудесен сервис и бърза точка за българина.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пешо

    7 1 Отговор
    МАЧКАЙ ГРИШО
  • 2 трудна работа

    8 2 Отговор
    Успех
  • 3 Оракула от Делфи

    8 1 Отговор
    Браво Гладиаторе!
    Австралийския "Данаец", разбра ,кой Тракиец командва днес!!
    Още един чудесен ден, за Грегор и Българския тенис!!
    Успех , срещу Боргес , в битката към върха !
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 4 Отговор
    Много се застоя на корта.......противникът му в 3тия кръг завърши за 2,5часа ,а Григор за 3,5ч...Днес започна много добре,но........усети се умора.Положителното в днешният мач бяха Уинърите.68 за Григор 48 за кокинакис.Турнирът на Григор засега не се развива добре!Говоря за Григор като претендент за четвъртфинали........
  • 6 Локо Сф1956

    8 1 Отговор
    Поздравления за победата на Гришо. Не ми стана ясно, защо мача не се представи по българските теле. канали. Защо плащаме такси на спортни канали -махспорт, евроспорт и др. всеки месец. Да отговорят собствениците на спортните канали. Засрамете се.

    Коментиран от #7

  • 7 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Локо Сф1956":

    Само англосакски канали и по интернет,за без пари.Правата за излъчване са много пари.Англосаксите доят!Вчера и дума не казаха за този мач по евроспорт,а в момента Григор е 6/6.....И игра с гръцки-англосакс!
  • 8 Бегай !

    1 9 Отговор
    И защо трябва да ни интересува жалкия живот на турчина,който отказва да играе за България и който не е платил и 1стотинка данък тук !

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.