Last news in Fakti

23 Януари, 2024 16:34 9 604 3

Жесток мач: Джокович срещу Синер в Мелбърн! Яник разгроми човек на Гришо...

  • спорт

Май ще има трилър след 3 дни

Жесток мач: Джокович срещу Синер в Мелбърн! Яник разгроми човек на Гришо... - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА


Новак Джокович стана първият 1/2-финалист в Мелбърн. Той е шампион на Аустрелиън Оупън 2023 и му трябват две победи, за да защити титлата си.

Тенис-предизвикателството пред Ноле в полуфиналите ще е грандиозно.

Яник Синер спечели 5-ти мач поред с 3:0 в турнира от Шлема.

В 1/4-финалите 22-годишният италианец не допусна нито един пробив срещу Андрей Рубльов. Роденият в Москва тенисист е добър приятел с Григор Димитров. Рубльов е пети в ранглистата на АТП, но нямаше какво да стори срещу Синер, за да вкара срещата поне в четвърти сет.
6:4, 7:6 (5), 6:3 за Яник.

Той отрази осем от осем брейк точки и стигна до ново 3:0 сета.

Джокович е лидер по най-много титли в Шлема при мъжете 24. Водач е в ранглистата на АТП, но има 2 загуби в последните си 3 мача със Синер.

Прехвърчаха искри и относно класацията за Треньор на годината в тениса. Дарън Кейхил и Симоне Ваноци спечелиха приза за 2023 година в Тура. Те тренират Яник. Джокович пък написа, че трябва с Горан Иванишевич да триумфират и в 4-те турнира от Големия шлем през 2024 година, за да стане треньорът му наставник на годината в мъжкия тенис. Ноле спечели 3 турнира за по 2000 точки миналия сезон.

Сега Синер може да го детронира в Откритото първенство на Австралия. Новак пък ще иска да го разочарова на корта както в срещата за титлата на Финалите на АТП в Италия, когато сърбинът триумфира пред домакинска за Яник публика.

Новак Джокович срещу 4-ия в ранглистата на АТП, но може би най-опасен за Ноле съперник напоследък.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Новичок

    2 4 Отговор
    Пак ли ти бре ... Пфу

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 1 Отговор
    Още може да заблажите.....Не ви излезе Цици-пас,но засега на мен Синер ми излиза.....Коефициента за Джокович все още е добър......1,82....