Last news in Fakti

26 Януари, 2024 08:44 558 0

Су-Вей Сие и Ян Желински спечелиха титлата на смесени двойки от Откритото първенство на Австралия

  • спорт

На финала тайванката и полякът надиграха американката Дезире Кравчук и британеца Нийл Шкупски

Су-Вей Сие и Ян Желински спечелиха титлата на смесени двойки от Откритото първенство на Австралия - 1
Снимка: БГНЕС

Су-Вей Сие от Тайван и Ян Желински от Полша спечели титлата от Откритото първенство на Австралия по тенис при смесените двойки.

На финала тайванката и полякът надиграха американката Дезире Кравчук и британеца Нийл Шкупски с 6:7(5), 6:4, 11-9.

Двубоят между поставените под номер 3 Сие и Желински и номер 2 Кравчук и Шкупски бе напълно равностоен, но шампионите трябваше да наваксат изоставане от 2:4 гейма във втория сет, както и да отразят мачбол при 8-9 точки в дългия тайбрек до 10 точки.

За Су-Вей Сие това е първа титла на смесени двойки и общо седма от турнири от Големия шлем. За Желински това е първи трофей от някой от четирите най-големи турнира в света, предава БТА.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА