Last news in Fakti

27 Януари, 2024 12:05 2 121 7

Ник Фрай: Никой в историята не е лекуван като Михаел Шумахер

  • ник-
  • фрай-
  • михаел шумахер-
  • травма-
  • кома-
  • лечение

Определено не му бях фен, но изпитвах огромно уважение към всичко, което е постигнал, казва той

Ник Фрай: Никой в историята не е лекуван като Михаел Шумахер - 1
Снимка: Факти.бг/Архив

Михаел Шумахерл - седемкратен световен шампион във Формула 1, продължава да се лекува след тежкия инцидент, който получи по време на ски ваканция в Алпите на 29 декември 2013 година. Тогава той удари главата си в камък и получи тежки мозъчни увеждания, като остана в кома за 250 дни. Оттогава Шуми е в семейния дом на брега на Женевското езеро, а за него денонощно се грижи екип от 15 медицински лица, предава gong.bg.

Само няколко души имат достъп до великия пилот. Сред тях е и бившата му снаха Кора, която беше омъжена за брат му Ралф. 47-годишната жена беше отстранена от немското риалити предаване „Аз съм знаменитост“ поради опасения, че ще издаде детайли за състоянието на прочутия пациент. Продуцентите я извадиха след три дни в джунглата, след като прецениха, че тя е твърде разговорлива. Всяка недискретност би нарушила „джентълменското споразумение“ между RTL и семейство Шумахер.

Сега бившият шеф на германския пилот в Мерцедес - Ник Фрай, обяви, че Шумахер получава най-доброто лечение в цялата човешка история. Състоянието на седемкратния световен шампион във Формула 1 се пази в строга тайна през последното десетилетие. Феновете получават оскъдна информация единствено чрез изказванията на негови бивши колеги и приятели.

„Не съм чувал нищо за състоянието на Михаел, така че не мога да потвърдя или отрека нито едно от последните съобщения за него. Той разполага с най-добрия медицински екип в света и съм напълно сигурен, че нито едно човешко същество не е подлагано на толкова добро лечение. Семейството разполага с необходимите ресурси“, заяви Фрай, цитиран от италианския сайт Fanpage.it.

„Моля се да постигнат прогрес. Ако са верни информациите, че Михаел сяда на масата за вечеря или се вози в автомобил, не бих се изненадал. Точно подобни дейности могат да рестартират мозъка“, казва той.

Фрай се надява, че качеството на живот на Шумахер е достатъчно добро. „Майка ми има деменция, така че съм наясно какво означава да си жив, без да осъзнаваш света около себе си. Ако видим подобрение при Михаел, това ще бъде огромен стимул за всички хора с мозъчни травми“, допълни Фрай.

Фрай и Шумахер имаха противоречиви професионални отношения. Първоначално двамата имаха известни търкания. „След като се опознахме, всичко се промени. Не забравяйте, че аз съм британец и никога не бих поставил Михаел начело в списъка на любимите ми хора. Все пак той е подлият германец, който правеше мърсотии на добрите, честни британци“, споделя още бившият шеф на Шуми.

„Определено не му бях фен, но изпитвах огромно уважение към всичко, което е постигнал. Не ми харесва да го кажа, но когато срещнеш Михаел, бързо осъзнаваш колко специален е той. Това, което промени, е разбиранията за работа в екип. Изискваше максимума от всеки, за да е сигурно, че успехите ще дойдат“, каза още Фрай.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Акула

    7 2 Отговор
    Дано се Възтанови Напълно господин Михаел Шумахер
  • 2 Хммммм

    7 2 Отговор
    А защо се пази в тайна състоянието му? И то толкова години.... Хората го харесваха и бих казал обичаха даже, беше нарицателно за майстор шофьор. Не разбирам ЗАЩО?

    Коментиран от #3, #4, #6

  • 3 ⚜️Просветен⚜️

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Хммммм":

    Защото наблюдаващите оказват влияние на наблюдавания! Квантова физика! За справка , експеримент на Шрьодонгер и котето!
  • 4 Човек

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хммммм":

    Защото подобрението, ако има такова, е минимално.
  • 5 Тома

    1 0 Отговор
    Шумахер е много отдавна свършил като човек с тази контузия
  • 6 Aлфа Bълкът

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хммммм":

    Защото има доживотни договори които носят милиони докато е жив. Вероятно този човек и да не е жив труп, е в много тежко състояние. За рекламодателите, славата му, за него и нас е по-добре да го помним като такъв какъвто беше преди, отколкото съмненията ни да се потвърдят.
    Едва ли жена му го спасила заради милионите от договори, но тази жена или е била подведена, или е много глупава да го мъчи така.
  • 7 Голям беше!

    0 0 Отговор
    Жалко за човека и семейството му