Last news in Fakti

7 Февруари, 2024 07:30 1 161 0

Определиха фаворитите за спечелването на Шампионската лига

  • шампионска лига-
  • футбол-
  • фаворити

Само след седмица започват срещите от 1/8-финалната фаза на надпреварата

Определиха фаворитите за спечелването на Шампионската лига - 1

Остават броени дни до подновяването на сблъсъците в Шампионската лига. Само след седмица започват срещите от 1/8-финалната фаза на надпреварата. По този повод от NBC Sports направиха своя прогноза относно фаворитите за спечелването на турнира.

Аутсайдерите:

16. Копенхаген
15. РБ Лайпциг
14. Лацио
13. ПСВ Айндховен

Тези четири отбора са в трудна позиция. Копенхаген е доволен дори само от факта, че достигна дотук и ще се изправи срещу Манчестър Сити. Никой обаче не вярва, че датчаните имат шанс да елиминират настоящия носител на трофея. РБ Лайпциг пък ще играе с другия голям фаворит Реал Мадрид. Германците са солиден отбор, но едва ли могат да отстранят Винисиус, Белингам и компания в два мача. Лацио пък се падна срещу Байерн (Мюнхен), като също не е определян като фаворит в този сблъсък. Все пак "орлите" не бива да бъдат подценявани и са способни да сътворят изненада. ПСВ Айндховен като че ли има "най-лек" съперник в лицето на Борусия (Дортмунд). Тук сблъсъкът изглежда най-равностоен, но отново шансовете са по-скоро на страната на германския тим.

Скритите фаворити:

12. Борусия (Дортмунд)
11. Наполи
10. Порто
9. Реал Сосиедад
8. Атлетико Мадрид
7. Барселона

В тази група попадат "скритите фаворити" в турнира. На този етап те не са слагани в сметките за трофея, но не могат и да бъдат отписвани напълно. Вече стана дума за Борусия (Дортмунд), който ще има коварен сблъсък с ПСВ Айндховен. Един от най-непредвидимите мачове от 1/8-финалите обаче е между Наполи и Барселона. Тук шансовете и на двата тима са изравнени и този, който е в по-добра моментна форма, ще направи крачка напред. Порто е традиционно опасен съперник и със сигурност ще създаде проблеми на Арсенал. Реал Сосиедад няма голям опит в турнира, но пък до момента показа, че не се плаши от грандовете и също няма да се даде лесно срещу Килиан Мбапе и компания в ПСЖ. Атлетико Мадрид неведнъж е показвал, че е турнирен боец, а освен това отборът се намира в силен период и това се видя в дербито с Реал Мадрид. Сблъсъкът с Интер обаче е доста непредвидим и там всичко може да се случи.

Елитът:

6. Пари Сен Жермен
5. Арсенал
4. Интер
3. Байерн
2. Реал Мадрид
1. Манчестър Сити

Това са шестте големи фаворита в турнира на хартия, но те трябва да докажат това на терена. ПСЖ доминира във Франция, но в груповата фаза не бе никак убедителен, а неясното бъдеще на Килиан Мбапе създава допълнително напрежение около отбора и това може да се отрази в сблъсъка с коварния Реал Сосиедад. Арсенал е по-класният отбор в битката с Порто, но едва ли мачовете с "драконите" ще са по мед и масло. Все пак англичаните би трябвало да продължат напред. Интер се намира в супер форма напоследък, въпросът е ще успее ли да я пренесе в Шампионската лига. Още повече, че там предстои изключително тежък сблъсък с Атлетико Мадрид. Байерн е най-непредсказуем от фаворитите. Германците са традиционно силни в евротурнирите и не би трябвало да срещнат трудности с Лацио. Хари Кейн не спира да бележи, но останалите му съотборници далеч не показват същото постоянство в представянето си и това е нещото, което може да преобърне каруцата, ако тимът не подходи достатъчно сериозно към мачовете с Лацио. Реал Мадрид винаги е фаворит в този турнир. Рекордьорът по отличия се очаква не само да преодолее РБ Лайпциг, но и да стигне доста далеч в турнира, а защо не и до финала. Още повече, че "белият балет" показва все по-силна форма и в края на сезона се очаква да е неудържим, както често се случва. Накрая идва и големият фаворит Манчестър Сити. Носителят на трофея разполага с най-балансиран състав, с играч като Ерлинг Холанд на върха на атаката и с Пеп Гуардиола на скамейката. Затова и се смята, че "гражданите" са с най-големи шансове да вдигнат отново трофея, макар в този турнир никога нищо да не е сигурно и късметът също ще има своята роля по пътя към финала.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА