Last news in Fakti

13 Февруари, 2024 15:36 963 5

Спомен за една легенда: 8 г. без железния защитник Трифон Иванов

  • трифон иванов-
  • легенда-
  • футбол-
  • христо стоичков-
  • красимир балъков-
  • бончо генчев-
  • георги василев-гочето

Никога не сме го забравили и така ще бъде до последния ни миг

Спомен за една легенда: 8 г. без железния защитник Трифон Иванов - 1

Близки и приятели на Трифон Иванов се събраха да отбележат 8-ата годишнина от смъртта на легендарния защитник. Днес пред паметната му плоча на входа на стадион „Ивайло” във Велико Търново бе отслужена заупокойна молитва, а сред присъстващите бяха Христо Стоичков, Красимир Балъков, Бончо Генчев, Георги Василев-Гочето и др.

Трифон Иванов си отиде на 13 февруари 2016 г. след масивен инфаркт в дома на приятелката си Валя в Самоводене.

Стоичков се поклони на приятеля си и се просълзи пред паметната плоча.

"Макар сега от отвъдното, ние сме си приятели. Обичта, уважението един към друг, то никога няма да свърши. Знам какво беше в ония години, когато нашите кариери бяха на върха и какво беше след това. За мен Трифон ще остане човекът с голямо сърце, с обичта, с уважението към всеки един. Той никого не делеше. Децата ни израснаха заедно. Врата до врата ни бяха апартаментите, даже си направихме собствена врата между тях. Трифон си остана момчето, което дойде от Търново в София, с този характер, с този хъс. Никога няма да забравя първия път, когато влезе в съблекалнята на ЦСКА и каза: "Аз идвам да стана шампион на България", разказа пред журналисти Стоичков.

Камата призна, че времето не лекува болката, а телефонният номер на Трифон останал записан в неговия.

"Времето си лети, спомените остават. Виждам го пред мен. Последният му разговор в деня на смъртта беше с мен", допълни Стоичков, който през цялото време подкрепяше майката на Трифон - леля Маринка.

"Трифон е винаги с нас. В такива важни дни се опитваме да бъдем отново близко до него, той го заслужава. Трифон беше един от най-интересните и весели хора покрай нас. Винаги, когато сме се срещали в националния отбор, майтапите, които той пускаше бяха страхотни, създаваха уникално настроение в отбора. Беше известен с неговите шегички", спомни си Балъков.

"Няма как да не ми е близък на душата, защото първо беше голям българин, а след това и невероятен човек.Да не говорим за качествата му като футболист и какво е направил въобще за любимия Етър, понеже е продукт на великотърновския футбол. Ако говорим за мегазвезда като Христо Стоичков, той беше нареден до него. Голям! Иктински приятел, една великолепна личност. Толкова много спомени имам с него и хубавото е, че всички тези спомени са с много положителни емоции. Винаги победител", допълни Бончо Генчев.
Големият треньор Георги Василев, призна, че има спомени с Трифон Иванов, които винаги ще пази в сърцето си.

"Никога не сме го забравили и така ще бъде до последния ни миг. Лично аз съм с невероятни впечатления, изградил съм респект и уважение към него. Получил съм нещо, което трудно се намира в живота. В сърцето си имам спомени, които винаги ще останат в мен. Уважението ми към Трифон е изключително голямо", заяви Гочето.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Поклон

    23 1 Отговор
    Беше велик защитник

    Коментиран от #2

  • 2 Гуньо Простия

    16 1 Отговор

    До коментар #1 от "Поклон":

    Вярно е! Играеше със сърце !
  • 3 парите го погубиха ,

    2 5 Отговор
    а щерката кърти . мошеници с кредити, лицензи, планове и Банкрут . Небеше за него тоя кошмар . неса равнопоставени с камата . приятели , ама приятелство от богатите приятели невидели . тъжно , но е изтина . неможаха всички в бфс , в клубове , кметове , предаванета да водят . Така беше при артистите . Слави праска чалга а елита на Бояна гледа гълъби .

    Коментиран от #4

  • 4 Играл само в международни срещи

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "парите го погубиха ,":

    Близо си ,но не точно,изгърбиха го и не можа да се съвземе,Любо Ганев му взеха всичките милиони,но излезе силен и сега има двойно повече

    Коментиран от #5

  • 5 Ха ха

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Играл само в международни срещи":

    Любо Ганев уби българския волейбол.Нагуши се за негова сметка.Не го давай за пример,моля те.