Last news in Fakti

14 Февруари, 2024 15:18 940 5

Григор Димитров: Имах периоди, когато не вярвах в себе си, тенисът не е всичко

  • григор димитров-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • спорт

Майка ми винаги е казвала да бъда добър човек

Григор Димитров: Имах периоди, когато не вярвах в себе си, тенисът не е всичко - 1


Най-добрият български тенисист Григор Димитров даде интервю за Tennis TV преди да започне участието си на турнира в Ротердам. В интервюто хасковлията се върна и към първото си участие в Ротердам, когато е само на 17 години.

"Тогава победих Томаш Бердих в първи кръг и трябваше да се изправя срещу Рафаел Надал. Винаги съм имал трудни съперници. Дадоха ми уайлд кард за квалификациите и се подготвях да играя квалификации на следващия ден. Когато тръгвах да си лягам си се обадиха да ми кажат, че получавам уайлд кард за основната схема. Беше трудно да разбера какво се случва. Беше вечерен мач, трилър. Голяма победа за мен, спомням си чувството. Няколко дни по-късно играх с Надал. Рафа бе спечелил турнира в Австралия, Бердих беше осми“, припомни си Гришо.

„Осъзнавам колко много се е променил тениса. Тогава всичко бе позитивно, не мислиш много. Сега е чудесен период от годината, в който може да надграждаш. Ротердам е едно от местата, които ми харесват. Има хубава смесица от неща, които можеш да оцениш тук“, допълни най-добрият български тенисист.

„Имало е много пъти, в които съм бил близо не до оттегляне, но до това да си взема по-дълга почивка, да направя крачка назад, да опитам друго. Винаги съм успявал да се адаптирам в това отношение, беше трудно. Аз бях един от най-младите от самото начало. Трябваше да играя с първите 15, които бяха много добри. Не успявах да се състезавам с тях. Правех го за сет и след това отпадах физически. Това изгради възможностите ми да се адаптирам към различни неща. Това е едно от силните ми качества през годините. Никога не се отказах. Понякога спортът те пречупва. Вече съм на 32 и се чувствам добре“, продължи хасковлията.

„Малкият вътрешен глас е много важен. Клише е, но той е много важен. Можеш да контролираш нещата само от своята страна. Другото са семейството, приятелите, които са с мен в добро и лошо. Най-вече в периодите, когато не вярвах в себе си. Не се срамувам да го кажа. Тенисът не е всичко. Винаги съм държал на ценностите, които съм получил от родителите си. Майка ми винаги е казвала да бъда добър човек. Винаги опитвам да държа на това, но то също има своята цена", каза още Григор Димитров.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    4 2 Отговор
    Успех
  • 2 Бегай !

    4 3 Отговор
    Продажник !

    Коментиран от #5

  • 3 Гост

    1 1 Отговор
    Него знам като спортист не гледам никакъв спорт . И като човек не ме интересува .
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.