Last news in Fakti

15 Февруари, 2024 21:11 895 3

Българските жени с 3 медала в Румъния, надежди за Париж не липсват

  • спорт

Нашите дами в борбата не са фаворитки засега за златни медали на Олимпиадата, но могат да атакуват поне медали...

Българските жени с 3 медала в Румъния, надежди за Париж не липсват - 1
Снимка: БГНЕС

Миглена Селишка в категория до 50 кг и Мими Христова в категория до 68 кг са бронзови медалистки от Европейското първенство по борба за мъже и жени Букурещ, Румъния.

Те спечелиха категорично срещите си за бронзовите медали. Евелина Николова пък утре ще се бори за златото в категория до 57 кг. И трите категории са олимпийски.

Тепърва предстоят европейската и световната олимпийски квалификации. Към този момент нямаме квота при дамите в борбата за ОИ в Париж от Световното за 2023.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    4 2 Отговор
    жените ни отсрамиха и на последната Олимпиада...на някой трбва да му светне вече нещо

    Коментиран от #2

  • 2 Светна ми

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    Това не са жени.
  • 3 Ха ха

    1 0 Отговор
    Карате,бокс,борба,щанги- браво на българските дами.Аз очаквам в художествената гимнастика и в синхронното плуване да ни зарадват с успехи мъжлете.