Last news in Fakti

16 Февруари, 2024 15:15, обновена 16 Февруари, 2024 17:33 1 615 0

Рамазанов отпадна на полуфинал на ЕП по борба

  • борба-
  • рамазанов-
  • европейско първенство

Други двама български национали чакат класиране на репешаж

Рамазанов отпадна на полуфинал на ЕП по борба - 1
Снимка: БНТ

Рамазан Рамазанов не успя да се класира на финал в категория до 70 кг свободен стил и ще се бори за бронзово отличие на европейския шампионат в Букурещ, предаде БТА.

Българският национал ще се изправи срещу победителя от двубоя между турчина Хайдар Явуз и състезателя с неутрален статут Владислав Койка.

Рамазанов започна турнира с тежки мачове. Той победи Фати Весели от Република Македония с 6:5 и след това се наложи над Канан Хейбатов от Азербайджан с 9:5, класирайки се на полуфинал. В него българският национал загуби срещу грузинеца Акаки Кемертелидзе. Рамазанов отстъпи четири точки до почивката и след нея двамата полуфиналисти си разделиха по още една за крайното 5:1 за Кемертелидзе.

След полуфиналите тази вечер Евелина Николова ще се бори за злато в категория 57 кг при дамите, а Юлиана Янева има насрочена схватка за бронз срещу Анастасия Алпейева. Украинката обаче се контузи в последната си схватка и очакванията са да не излезе срещу Янева, която днес надви на репешаж представителката на Израел – Илана Кратих. Тайбе Юсеин пък отпадна при 65-килограмовите.

Ахмед Батаев започна в теглова група 97 кг с категоричното 13:2 срещу арменеца Сергей Саргасян, след което срещна унгареца Владислав Баиткаев. Българският национал загуби две точки в първата част и три във втората за крайното 5:0 в полза на унгареца, който ще изтегли Батаев на репешаж с победа на полуфиналите.

Мирослав Киров бе с много тежък жребий в категория 79 кг. Той се изправи срещу олимпийския вицешампион Магомедхабиб Хаджимагомедов, който го надви с 4:0. В последствие неутралният спортист от Беларус продължи победната си серия и не допусна точка в още две схватки, класирайки се на полуфиналите. Пир още една победа той ще изтегли Киров на репешаж.

Турнирът завърши за Ивайло Тисов и Микяй Наим, които загубиха първите си схватки съответно на 57 и 65 кг.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА