Last news in Fakti

16 Февруари, 2024 15:24 618 4

Швейцарката Лара Гут-Бехрами спечели спускането за жени в Кранс-Монтана

  • ски-
  • спускане-
  • кранс-монтана-
  • лара гут-бехрами

32-годишната Гут-Бехрами стигна до 44-тата победа в кариерата си за Световната купа

Швейцарката Лара Гут-Бехрами спечели спускането за жени в Кранс-Монтана, предаде БНР.

Пред родна публика 32-годишната Гут-Бехрами стигна до 44-тата си победа в кариерата за Световната купа по ски алпийски дисциплини с време от 1:19.11 минути. Швейцарката започна с много добре време, след това загуби малко от аванса си в средната част на пистата, но във финалния сектор отново показа отлично каране, което ѝ донесе седмата победа за сезона.

Второто място в състезанието бе разделено от две скиорки - швейцарката Жасмин Флюри и австрийката Корнелия Хютер. И двете изостанаха с по 0.21 секунди от времето на победителката Гут-Бехрами.

Останалите три места в челната шестица бяха за италианки. Лаура Пировано се нареди четвърта на 0.30 секунди, Марта Басино е пета на 0.38 секунди, а Федерика Бриньоне е шеста на 0.38 секунди.

Победата в Кранс-Монтана увеличи много сериозно шансовете на Лара Гут-Бехрами да спечели както Малкия кристален глобус в спускането, така и Големия кристален глобус в общото подреждане.

"Щастлива съм от тази победа, но и увереността, която имах в себе си, ми помогна. Направих доста грешки, защото снегът бе в лошо състояние и това създаде трудности на всички. Опитвах се обаче да не се предавам и да продължавам напред", каза победителката след карането си.

В генералното класиране Гут-Бехрами събра 1214 точки и увеличи на 105 точки преднината си пред втората Микаела Шифрин (САЩ), която се възстановява от контузия. Трета с 928 точки е Федерика Бриньоне. Швейцарката е печелила веднъж Световната купа, което стана през сезон 2015/16.

В спускането води италианката София Годжа с 350 точки, но сезонът за нея вече приключи заради фрактура на крака. Гут-Бехрами е втора с 309 точки, а след нея следват австрийките Щефани Фение и Корнелия Хютер, съответно с 287 и 273 точки.

В събота в Кранс-Монтана има още едно спускане, а в неделя е предвидено и състезание в гигантския слалом.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 УРА, УРА

    5 0 Отговор
    Много кадърна спортистка! Да и се чуди човек как е организирала спорта и образованието си при положение, че знае перфектно пет езика. За жалост на нашия велик политик и премиер ББ, който не знае дори руски език. Нищо че произхода му е от БКП.
  • 2 Кон Дор

    3 0 Отговор
    Берами се чете, не "Бехрами", хораааа.
  • 3 глоги

    1 0 Отговор
    Швейцарката започна с много добрО време...
  • 4 факти само истински

    0 0 Отговор
    хем убава хем добра ама цеко нема пари за тая да я купи, купи куцата италянка само за бройка за оправдаване на разходи си