Last news in Fakti

19 Февруари, 2024 07:15 787 0

Монца пречупи десетима от Милан в голов спектакъл

  • милан-
  • монца-
  • футбол-
  • серия а

Във второто полувреме "росонерите" останаха с човек по-малко, но успяха да наваксат пасива си с голове на Жиру и Пулишич

Монца пречупи десетима от Милан в голов спектакъл - 1

Отборът на Монца победи Милан с 4:2 в мач от 25-ия кръг на Серия А. Матео Песина даде аванс на домакините, а Дани Мота удвои през първото полувреме.

Във второто полувреме "росонерите" останаха с човек по-малко, но успяха да наваксат пасива си с голове на Жиру и Пулишич. В края на редовното време обаче Монца отново излезе напред след попадение на Уорън Бондо, а Лоренцо Коломбо добави още едно попадение.

Така трите точки отидоха за домакините, с които тимът събира 33 и заема 11-ото място в класирането. Милан пък остава на 3-ата позиция с актив от 52 точки, на две зад втория Ювентус.

Милан започна силно срещата и създаде няколко ранни възможности. Две минути след началото на срещата Йович стреля с глава при центриране от фал, но с това прати топката в обятията на Микеле Ди Грегорио. В 5-ата минута пък шанс се откри пред Бенасер, който завърши отлична акция на "росонерите", но и той не успя да преодолее стража на домакините.

В 21-ата минута Самуел Чуквуезе овладя подаване около границата на наказателното поле, прицели се и стреля. Шутът му обаче отиде в средата на вратата и Ди Грегорио се справи. Три минути след това Исмаел Бенасер връхлетя подаване в пеналтерията на Монца, но изпълнението му бе лошо и топката премина далеч от целта.

Опасността се пренесе за кракто и пред вратата на Милан в 25-ата минута, когато Андреа Карбони пое и стреля от ръба на наказателното. Изстрелът му обаче по никакъв начин не затрудни вратаря на "росонерите" Майк Менян.

В края на полувремето Малик Тиау извърши нарушение в собственото си наказателно и това накара главния съдия Андреа Коломбо да посочи бялата точка. ВАР разгледа положението и извика рефера да гледа ситуацията на монитора край тъчлинията, но той не промени решението си. Матео Песина се нагърби с изпълнението и той успя да надхитри Майк Менян и вкара за 1:0.

В продълженията на първата част Тео Ернандес имаше страхотна възможност да изравни. Бекът стигна до отбита топка и стреля от близка дистанция, но той не успя да отправи точен удар.

Малко след това ситуацията за Милан стана още по-неприятна. Домакините се впуснаха в контраатака, а Андреа Карбони се справи с двама играчи на "росонерите" отдясно и напредна. Намери Дани Мота, който си нагласи топката на десния крак и шутира, пращайки топката в мрежата за 2:0.

В 52-ата минута гостите дори останаха с човек по-малко. Лука Йович се поддаде на провокация от Армандо Ицо и дори посегна към противниковия футболист, което му донесе жълт картон, който се превърна в червен след проверка с ВАР.

Десет минути след това Дани Мота изпрати отлично центриране на далечната греда, където Андреа Колпани стреля с глава, но встрани от целта.

В 64-ата минута високо подаване в наказателното на Монца бе отклонено с глава, а в крайна сметка до топката стигна Оливие Жиру, който я добави в мрежата на Монца, за да намали изоставането на "росонерите"

В 78-ата минута играчите на Милан имаха претенции, че Пабло Мари е играл с ръка в собственото си наказателно и трябва да бъде отсъдена дузпа, но съдията остави игата да продължи. Минутка след това Лофтъс-Чийк стреля с глава, но право в ръцете на Ди Грегорио.

Две минути преди края на редовното време Пулишич навлезе в наказателното поле отдясно, след което изравни с прострелен диагонален изстрел - никакъв шанс за стража на Монца и 2:2.

Драмата обаче бе пълна. Домакините стигнаха до нов гол. Французинът Уорън Бондо получи и вкара красив гол с шут извън противниковата пеналтерия. Прозвуча сигнал за засада, но ситуацията бе преразгледана от ВАР и в крайна сметка попадението остана.

Дълбоко в продълженията Лоренцо Коломбо успя да отбележи още един гол за Милан, след като пое извън наказателното, напредна и си нагласи топката, след което преодоля Менян с удар в долния ляв ъгъл.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА