Last news in Fakti

20 Февруари, 2024 16:21 6 864 14

Г-н Георги Иванов и г-н Михаил Касабов май е добре да прочетат това

  • футбол

Защо не сме играли на голям шампионат 2 десетилетия и поради каква причина норвежки тимове в Европа са толкова различни от Лудогорец като политика за налагане на местни играчи за титуляри?

Г-н Георги Иванов и г-н Михаил Касабов май е добре да прочетат това - 1
Снимки: БГНЕС

Михаил Касабов от дълги години е управленец във футбола. Георги Иванов е с по-малък стаж в това отношение, защото не беше отдавна времето, в което се подвизаваше като централен нападател.

И двамата са свързани със структурата на БФС, която беше управлявана от Борислав Михайлов.

Михайлов дълги години ръководи централата, близо 2 десетилетия с известни административни прекъсвания.

От 2004 година не сме играли на Европейско първенство по футбол за мъже. Този век не сме участвали на Мондиал за мъже по футбол.

Въобще не критикувам Лудогорец. Те се съобразяват с наличните български футболисти и с разпоредбите на БФС. Т.е не са основен фактор за следната констатация за клубния футбол.

Ясно е, че националният ни е в тежък упадък.

Миналия четвъртък "орлите" излязоха с 11 чужденци титуляри в мач от пролетните директни елиминации на евротурнирите по футбол за мъже. Лудогорец е единственият ни представител на това ниво, другите родни отбори отпаднаха отдавна от ЕКТ този сезон.

11 чужденци титуляри срещу Сервет за 0:0 в първия мач. Желая успех на "орлите" в реванша, защото ще е престижно, а и сме българи нормално е. Но как точно ще помогне на националния ни тим?

В същия ден миналата седмица Молде от Норвегия победи с 3:2 Легия. А Бодьо/Глимт хвана хикс 2:2 на гранда Аякс, като дори водеше с 2:0 в Амстердам.

Молде игра с 10 норвежци титуляри, Бодьо също с 10 местни играчи в титулярната единадесеторка.

Като част от настоящата система на БФС Касабов и Иванов са някакъв фактор за толкова голямата разлика между подхода в Норвегия и България.

Започват кампаниите ви, ако приемете издигнатите ви от тимове кандидатури за председател на БФС! Дайте пресконференции (при положение, че сте в борбата) и убедете футболната общественост, че ще направите промени, ако ви изберат. А ако считате, че сте много успешни ръководители на спорта сега, мнението ви ще контрастира с позициите на повечето футболни фенове и повечето футболни общественици, поне според мен.

Ако БФС не зададе административни норми за по-силен детско-юношески футбол в България и за по-сериозно налагане на родни играчи на професионално ниво в България, то тогава кой?

Коментар на Тервел Илиев


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Доктора

    34 3 Отговор
    Тервеле, Гонзо не може да чете. А Касабов е възрастен, текстът ти е дълъг и би се напрегнал. Айде да се съобразяваме повече с реалността!

    Коментиран от #3, #9

  • 2 Единия

    27 3 Отговор
    Кух като хралупа
    Другия не изтрязнява от времето на батето
    Егати избора по добре да затворят БФС
  • 3 Тъй де!

    26 4 Отговор

    До коментар #1 от "Доктора":

    Некой нямат и 9-ти клас,трудно четат дълги постове
  • 4 8888

    25 3 Отговор
    Щом и Говню е кандидат мале мале
  • 5 КОТарАК

    1 3 Отговор
    абе ГОНЗалес...моряк съм до мозъка на костите си!средното го завърших в ТОХа ,Варна-оттам ми е и любовта към ТИЧА! едно ще ти кажа -ТИМ имат мангизи за ЧЕЛСИ да купят , все още чакаме стадиона!всичко се решава с кинти , такава ни е БГ схемата спец. на нас! и ако не си правиш сметката-гориш , ЯД ме е на ТИМ като фен , но ги разбирам
  • 6 Хари

    23 4 Отговор
    Гонзо си призна пред журналисти,че не може да борави с социалните мрежи ,няма ли някой който да му покаже какво мнение има общесвеноста за него
  • 7 Да ама

    5 3 Отговор
    Ако Гонзо отиде по гащи на конгреса може и да спечели!
  • 8 Въгларово

    10 1 Отговор
    Пак ли човек свързан с " огромните успехи" на националния отбор?
    Нали тези избраха казанджията - комшия?
    Касабов дори заговори за оставка след поредния резил. Та той е на близо 70 сега!
  • 9 Шизофен 1914

    3 4 Отговор

    До коментар #1 от "Доктора":

    И аз не мога да чета , но знам няколко стихотворения.
    За фалити,лицензи,тирета и т.н.
    Затова толкова много харесвам Гонзо.
  • 10 АРЕС

    5 2 Отговор
    Господин Грозно и тоя мошеник КрадаБОФ трябва да се изхвърлят от футбола за винаги.
  • 11 какъв бе Касап

    1 2 Отговор
    фъфльо с ченето дъртият мурук ще ги дроби с попарата....Има вид на Величият Чарли....Да не забрави за бъстуна за фасон....
  • 12 Левскар

    4 0 Отговор
    Ако този осмокласник поеме БФС , няма да има светлина в тунела .
  • 13 Фен

    4 0 Отговор
    Гонзо не трябва да се допуска даже на стадиона .
  • 14 Запознат

    2 0 Отговор
    Единия е млад,некадърен,необразован,ако имах клуб нямаше да го пусна да мете и мие тоалетните. Другият е възрастен без енергията да промени каквото и да било във футбола , не му се разбира нищо повече от мрънкане. На България и трябва енергична фигура с морал,визия,качества и менажерски хъс, които да създава таланти и условия за истинска качествена конкуренция между клубовете. Тогава ще имаме футбол.