Last news in Fakti

22 Февруари, 2024 18:00 771 2

Легенда: Фланелката на Левски се помни цял живот

  • левски-
  • футбол-
  • легенда-
  • легенди-
  • стефан аладжов-
  • николай илиев-
  • пламен николов-
  • стефан стайков

№4 означа много, защото навремето не ни изписваха имената

Легенда: Фланелката на Левски се помни цял живот - 1

Легендите на Левски Стефан Аладжов, Николай Илиев, Пламен Николов и Стефан Стайков са част от специалния филм на „сините“ за 110-годишнината на клуба. Те споделиха какво означава фланелката на вековния столичен гранд за тях.

Стефан Аладжов: „№4 означа много, защото навремето не ни изписваха имената. Като излезеш на стадиона, публиката те познаваше по номера. Тая фланелка цял живот се помни. Носил съм я доста дълго. Една от дъщерите ми играеше волейбол и ме попита може ли да нося четвърти номер. Казах ѝ, че винаги може, но да внимава как ще я носи. Трябва винаги да бие. За цял живот ми остава тази фланелка“

Николай Илиев: „До влизането ми в мъжкия състав играх с №3. Това беше любимият ми номер. После влизайки в мъжете, имах невероятен късмет, че Ники Грънчаров, замина за чужбина. Освободи мястото в първия състав. Използвах по най-добрия начин. Тогава за пръв път сложих петицата и до края на кариерата си в Левски съм носил този номер. Стана ми любим за цял живот. Дал ми е много. Имайки предвид, че на позицията стопер имах възможност да играя срещу едни от най-добрите нападатели. Позицията ми даваше възможността да избия топката от голлинията и същевременно да се включа в атака и евентуално да отбележа гол. Радвам се, че съм голмайстор при защитниците на Левски“.

Пламен Николов: „Фланелката на Левски с №2 означава много за мен. Това значи да даваш сърце, душа и всичко от себе си за любимия отбор“.

Стефан Стайков: „Фланелката на Левски с №1 е чест за всеки един вратар. Навремето беше трудничко да се дойде в Левски. Много хора мечтаеха да носят този номер. Аз съм един от тези, които са имали честта да носят този номер в Левски“.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЕТЪР ЖЕКОВ В 90мин

    0 2 Отговор
    Вкара гол от центъра на рибата Стайков !
    Има песен ха ха ха
  • 2 ДрБр

    0 2 Отговор
    Лесна умре!