Last news in Fakti

24 Февруари, 2024 16:51 1 383 0

Шифрин смята да се върне на пистата до дни

  • шифрин-
  • ски-
  • контузия-
  • коляно-
  • готова

Американката контузи коляното си миналия месец в Кортина д'Ампецо

Шифрин смята да се върне на пистата до дни - 1
Снимка: БГНЕС

Звездата в женските алпийски ски Микаела Шифрин се стреми да се завърне в състезанията през март за стартовете на гигантски слалом и слалом в Оре, Швеция, предава БТА.

"Надявам се да мога да се върна към състезанията в Оре на 9 и 10 март, така че наистина очаквам с нетърпение това, каза Шифрин. - Успях да се кача на сняг тази седмица. Нещата се получават доста добре.“

Носителката на Световната купа и рекордьорка по победи за СК Шифрин контузи коляното си миналия месец в Кортина д'Ампецо и оттогава не се е състезавала. През този период тя отстъпи лидерската позиция в генералното класиране на швейцарката Лара Гут-Бехрами.

"По принцип веднага щом разбрахме, че Андора и Вал ди Фаса няма да са възможни, трябваше да се примиря с факта, че ще трябва да почакам. Просто не беше възможно да се върна по-рано", каза Шифрин.

Шифрин се позволи да похвали Гут-Бехрами. "По-специално Лора беше зашеметяваща за гледане. Тя наистина е на толкова високо ниво в състезанията в момента. Колкото и да искам да бъда конкурентна с това в момента, всички ние просто трябва да седнем и да приемем това“, каза тя.

Съботният супергигантски слалом за жени във Вал ди Фаса, Италия, беше отменен поради "голямото количество сняг от последните 24 часа", съобщиха от ФИС. Второ състезание в Супер-Г е насрочено за неделя и организаторите правят всичко възможно да подготвят трасето.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА