Last news in Fakti

24 Февруари, 2024 21:08 1 125 5

Фулъм победи Манчестър Юнайтед насред "Олд Трафорд"

  • фулъм-
  • манчестър юнайтед-
  • кристъл палас

Оливер Гласнер дебютира с домакинска победа за Кристъл Палас

Фулъм победи Манчестър Юнайтед насред "Олд Трафорд" - 1
Снимка: БГНЕС

Фулъм постигна победа с 2:1 над Манчестър Юнайтед като гост в среща от 26-ия кръг на Висшата лига на Англия. "Котиджърс" стигнаха до успеха с попадения на нигерийските национали Калвин Баси и Алек Айоби, като вторият от тях реализира победното попадение в добавеното време на срещата. За домакините точен бе Хари Магуайър минута преди изтичане на редовните 90 минути, предава БТА.

През първото полувреме играта бе двуостра, но до голове не се стигна. Втората част започна с натиск на Фулъм, но гостите от Лондон пропускаха едно след друго положенията, които създаваха пред Андре Онана. Така се стигна до 65-ата минута, в която Баси засече центриране от корнер. Ударът му с глава се отби в негов съотборник и топката се озова на десния му крак, а той моментално я прати със силен удар точно под гредата за 0:1. За нигерийския бранител това бе първи гол в клубния футбол.

Чак след попадението Манчестър Юнайтед показа активна игра в атака и в последните 20 минути на срещата положенията пред Бернд Лено не спираха. При едно от тях Хари Магуайър изравни. В 89-ата минута Бруно Фернандеш пробва удар по диагонал от границата на наказтелното поле, Лено изби, но при добавката Магуайър бе точен за 1:1. Голът вдъхнови домакините да играят още по-активно в атака, но вместо да стигнат до обрат, Фулъм използва дупките в отбраната им, за да измъкне успеха. Адама Траоре надбяга Магуайър на фланга и подаде по земя към Алекс Айоби. Той с един финт елиминира Диого Далот и Амад Диало и с удар по земя оформи крайното 2:1.

Поражението на "червените дяволи" бе отлична новина за намиращия се на четвърта позиция тим на Астън Вила, който постигна успех с 4:2 при домакинството си на Нотингам Форест и отвори разлика от осем точки пред Манчестър Юнайтед.

Бирмингамци поведоха с 3:0 до 39-ата минута чрез Оли Уоткинс и Дъглас Луиш на два пъти.

В края на първото полувреме Нотингам Форест върна един гол чрез Муса Ниахате, а в 47-мата минута Морган Гибс-Уайт вкара още един гол за гостите, за да стане резултатът 2:3. Последната дума в мача обаче бе отново за домакините, които в 61-вата минута реализираха четвъртия си гол в мача чрез Лион Бейли.

Новият мениджър на Кристъл Палас Оливер Гласнер дебютира с домакинска победа с 3:0 над Бърнли. И трите гола на "Селхърст Парк" паднаха в рамките на десет минути в средата на второто полувреме, а техни автори станаха Крис Ричардс, Джордан Аю и Жан-Филип Матета от дузпа.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Последния Софиянец

    1 0 Отговор
    Да им е честит на "дяволите" Сър Плешо.
  • 5 Гост

    1 0 Отговор
    На тези как не им омръзна да се излагат....