Last news in Fakti

24 Февруари, 2024 19:52 1 035 3

Левски без проблеми срещу Арда – 4:0

  • левски-
  • арда-
  • победа-
  • костов

„Сините“ влязоха в четворката в Първа лига

Левски без проблеми срещу Арда – 4:0 - 1
Снимка: БГНЕС

Левски постигна една от най-категоричните си победи в последните години след домакински успех с 4:0 над състава на Арда Кърджали в среща от 22-рия кръг на efbet Лига. Още до почивката футболистите на старши треньора Николай Костов вкараха три гола, с което напълно предрешиха крайния победител. Победата изкачи Левски на четвърто място в класиране с 41 точки, колкото има и петият Локомотив Пловдив, но само на четири точки за третия ЦСКА-София, който по-рано днес отстъпи с 0:1 на лидера в класирането Черно море. Арда е на осмо място в класирането с 31 точки, но кърджалийци загубиха за пети път в последните си шест мача за първенство.

"Сините" стартираха по-добре и успяха да открият още в деветата минута. След изпълнение на тъч Марин Петков получи топката около ъгъла на наказателното поле, финтира противник и с удар с левия крак в близкия долен ъгъл матира Анатолий Господинов за първи път в срещата – 1:0. За 20-годишния Петков срещата бе по-специална, тъй като бе под номер 100 за него с екипа на столичани.

В 17-ата минута Арда пропусна страхотен шанс да изравни, но от чиста позиция Борис Тютюков стреля в тялото на вратаря на домакините Пламен Андреев.

Последваха малко по-спокойни и по-равностойни минути, но в 33-тата минута Левски удвои. Това стана от пряк свободен удар, който бе превърнат в гол от защитника Патрик-Габриел Галчев. Десният бек стреля мощно от позиция, малко зад дъгата на наказателното поле, и не остави шансове за реакция на Господинов.

Минута преди края на първата част новото попълнение Фабио Лима вкара първия си гол за Левски в официален мач. Неговото попадение бе почти пълно копие на гола на Петков в деветата минута, като отново с нисък удар от границата на наказателното поле бе точен за 3:0.

Второто полувреме започна по начина, по който завърши първото - с гол за Левски. Негов автор стана Джавад ел Джемили, който се разписа с диагонален удар.

Две минути след това Арда остана в намален състав на терена. Милен Стоев получи директен червен картон за грубо влизане в краката на Ел Джемили. До края на мача темпото в играта и на двата отбора се изгуби и интересните моменти намаляха, което предвид ситуацията на терена бе напълно нормално.

Резултати в срещите от 22-рия кръг в efbet Лига:
Ботев (Вр) - Пирин (Бл) - 1:2
Ботев (Пд) - Етър - 2:0
Локо (Пд) - Хебър – 1:2
Черно море - ЦСКА-София - 1:0
Левски - Арда Кърджали - 4:0

В неделя:
Локо (Сф) – Крумовград
ЦСКА 1948 - Славия

В понеделник:
Берое - Лудогорец


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Син бик

    9 2 Отговор
    ЛЕВСКИ. ВЕКОВЕН
  • 2 Вълкорак

    1 2 Отговор
    Ауу, от глад умирам....!
  • 3 Малий

    8 0 Отговор
    Ако тирето беше било с 4 на 0 ,щяхте да използвате други епитети