Last news in Fakti

25 Февруари, 2024 17:33 581 0

Радослав Янков с 15-о място във второто състезание за СК по сноуборд в Полша

  • янков-
  • радослав-
  • сноуборд-
  • световна купа

Победител в надпреварата стана австриецът Арвид Аунер

Радослав Янков с 15-о място във второто състезание за СК по сноуборд в Полша - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

Радослав Янков завърши на 15-о място във второто състезание в паралелния гигантски слалом от Световната купа по сноуборд за мъже, което се проведе в полския град Криница-Здруй, предава БТА.

Както и в събота, българинът премина квалификациите. За разлика от четвъртфиналите, днес Янков отстъпи още в първия елиминационен сблъсък на италианеца Аарън Марч. Той изостана само с 0.62 секунди спрямо съперника си.

Победител в надпреварата стана австриецът Арвид Аунер. Във финала неговият съперник Маурицио Бормолини от Италия допусна грешка и не успя да завърши. Същата ситуация се случи и в малкия финал малко по-рано, в който австриецът Александър Пайер видя финала, а неговият съперник - италианецът Мирко Феличети - не.

В класирането за Световната купа след 11 от общо 13 старта води австриецът Бенямин Карл с 612 точки. След него са италианците Даниеле Багоца с 496 точки и Маурицио Бормолини с 488. Австриецът Андреас Промегер е четвърти с 480 точки.

Радослав Янков е на 12-о място с 260 точки. Тъй като това бе последното състезание в гигантския слалом за сезона, класирането в дисциплината е финално. Шампион с 489 точки е Бенямин Карл. Втори е Промегер с 329 точки, а на трето място завършва италианецът Роланд Фишналер с 308 точки. Янков е на 21-ва позиция с 91 точки.

Последните два старта от Световната купа в паралелните дисциплини в сноуборда са слаломи и ще се проведат в Германия. На 9 март е надпреварата във Винтерберг, а седмица по-късно е състезанието в Берхтесгаден.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА