Last news in Fakti

26 Февруари, 2024 14:30 1 733 3

Българска звезда изведе тима си до върха в Германия

  • карлос насар-
  • “хайншайм”-
  • хайншайм-
  • спорт-
  • щанги-
  • вдигане на тежести-
  • германия

С този успех тимът, в който вдига и Божидар Андреев, поведе в класирането само един двубой преди края на сезона

Българска звезда изведе тима си до върха в Германия - 1

Българската звезда в световните щанги Карлос Насар изведе “Хайншайм” до победата със 730,2:315,2 точки в предпоследния двубой от Втора Бундеслига, група С. С този успех тимът, в който вдига и Божидар Андреев, поведе в класирането само един двубой преди края на сезона, пиша "24 часа".

Карлос направи шест успешни опита и завърши с двубой от 380 килограма, който донесе 204,6 точки на отбора му при лично тегло от 87,7 килограма. В Бундеслигата няма категории, а от постижението се вади два пъти личното тегло, за да се определят точките. Те се дават спрямо постиженията в отделните движения, като Карлос изхвърли 170 кг и изтласка 210.

Божидар Андреев направи двубой от 345, като направи по един несполучлив опит в отделните движения, а по този начин допринесе за успеха със 189 точки. Или само двамата българи бяха достатъчни, за да се вземе победата.

Другите им съотборници дори не докоснаха 100 пункта. Патрик Карвальо записа 94, Робин Кюнцел - 79, Натали Фейн - 78, Кристиан Мартенс - 58,1 и Емили Лицов - 27,5.

Последният мач на “Хайншайм” е на 9 март срещу “Германия” (Санкт Илген), след което сезонът приключва. Кръгът в Първа бундеслига, където са останалите национали, е идната събота.

Карлос Насар държи рекорда по точки този сезон, като в един от мачовете набира 206,8. След него в общата ранглиста на Първа и Втора бундеслига е Андреев, който има 199 точки в един от мачовете.

Христо Христов записа 176 точки за “Мютещад” и е шести в ранглистата, Иван Димов - 168 за “Кемниц” (десети), и Габриел Маринов е със 159 (14-и).


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    5 4 Отговор
    На Олимпиадата Карлос като нищо се явил в цветовете на Катар. Няма да го виня. Вероятно проклиня факта, че майка му е от Червен брег.
  • 2 Aлфа Bълкът

    2 1 Отговор
    Браво, ама па толкова навътре с щангите не съм.
    Защо нашите момчета са във втора Бундеслига?
    Първа само за тулупи ли е?

    Коментиран от #3

  • 3 честен ционист

    3 5 Отговор

    До коментар #2 от "Aлфа Bълкът":

    Защото пацанът е на 19 год, до преди 1-2 год никой не бе чувал за него в щангите. Но ГМО прави чудеса, а и червенобрежките са много нахални. Затова са успели да му уредят място само до Втара бундеслига. А че седи там е само заради договора.