Last news in Fakti

26 Февруари, 2024 15:03 1 572 11

България направи това, което Сърбия и САЩ не успяха! Дрън-дрън...

  • спорт

Имаме някакъв потенциал в баскетбола, но това, че сме победили, с изригване на натурализиран играч, твърди резерви (за голям шампионат) на световния първенец Германия, не ни прави световна сила

България направи това, което Сърбия и САЩ не успяха! Дрън-дрън... - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Победа с 2 точки разлика срещу САЩ и звездният отбор на Съединените американски щати е аут от битката за златото на Световното по баскетбол през 2023 година. Бундистимът ликува в 1/2-финалите срещу американците, а на финала взе и златото. 83:77 срещу силния тим на Сърбия.

Срещу САЩ най-резултатни за германците бяха Андреас Обст (Байерн Мюнхен) и много сериозните играчи от НБА Франц Вагнер, Даниел Тайс и Денис Шрьодер. Айзък Бонга съотборник на Обст и при баварците, Йоханес Тиман от Алба и братът на Франц, Морис Вагнер също бяха на ниво.

Срещу сърбите с 28 точки изригна Шрьодер, братята Вагнер (заедно на паркета и в Орландо в НБА), Обст и Бонга бяха на обичайното добро ниво, а Йоханес Войгман (Олимпия Милано) се включи отлично като титуляр.

Вчера България победи в евроквалификация шампиона на света Германия. Срещата е важна, носи престиж и ни приближава към ЕП. Но никой от изброените по-горе играчи не дойде в Ботевград с Бундестима. Браво на публиката за атмосферата, на треньора Росен Барчовски за ръководенето на нашите играчи, на баскетболистите, че ограничиха гостите до 62 точки.

На американецът с български паспорт Коди-Милър Микинтайър. Той вкара 23 точки и даде 4 асистенции за общо 67 т. на България. Овладя и 5 борби. Или иначе казано беше замесен в половината от точките на България пряко.

Но да се сравнява победата на баскетболистите ни с детронирането на Германия на футболния Мондиал 1994, май не е съвсем еднакво като тежест?

Според мен ще е по-удачно, ако на следващото Световно по баскетбол Германия отиде в звездния си състав, а България го отстрани в директен елиминационен мач. Това обаче звучи само като българска мечта в момента.

Първо трудно ще се класираме за Световно, после сложно ще преминем груповата фаза и накрая почти невероятно е да победим тим с център/тежко крило като Тайс (ЛА Клипърс), гард като Шрьодер (Бруклин Нетс), братята Вагнер (Орландо Меджик) и звездата на Байерн Обст за стрелящ гард.

Така, че нашите трябва да гледат към реалността (както считам, че играчи и щаб правят), а именно да не са последни в групата с Германия, Черна гора и Швеция. Четирите тима са с победа и загуба. Нашите играчи записаха поражение в Швеция. Всички места освен четвъртото дават виза за Евробаскет. Предстои ни гостуване на Черна гора през ноември. После ще има по още 1 мач срещу всеки национален тим в карето.

Победата вчера беше престижна, но има и логични обстоятелства това да се случи, а именно немците играха с поне третата си петица като класа. Извън Оскар Да Силва, който реализира 15 точки, добави 4 асист. и 12 борби май няма кой да е фактор в Бундестима на ниво Световно първенство.

Коментар на Тервел Илиев


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Анонимен

    10 5 Отговор
    Толкова злоба в една статия!!
  • 3 асдасд

    12 4 Отговор
    Този господин кой го пуска да пише статии?! Все е недоволен, все критикува, брат знаем, некадърни сме във всички спортове, освен разни таланти тук там. Е, И?! Играли са момчетата, победили са, позарадвай се. Нихилизъм на макс.
  • 4 Рамбо

    4 2 Отговор
    Другия път може да бият на Германия женския отбор. И големо чудо!
  • 5 Фен на НБА

    4 2 Отговор
    Те българите са толкова спрели, че без Коди американеца, нама да бият мъжоретките на Орландо, ко остава за братята Вагнер.
  • 6 Акула

    4 0 Отговор
    Браво На Българските Баскетболисти
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Анонимен

    6 1 Отговор
    А вие господин автор с килограми на слон не ви ли срам да плюете някой.Огледайте се в огледалото и ще разберете какво е провал.
  • 9 Витамин

    1 2 Отговор
    Посредствен в коментарите както може само завистлив българин...
  • 10 Ооооооо

    5 1 Отговор
    Абе в тоя сайт не можете ли да намерите един читав спортен журналист то е вярно ,че почти няма такива а ма тоя ви прави за смях.
  • 11 12345

    3 0 Отговор
    Официално - това бе националният отбор на Германия - световен шампион, защо треньорът е пуснал тези момчето - си е негов избор. България ги срази без звездата си Везенков, така че и ние не бяхме с най-силните. Важна е победата - там пише България-Германия, а авторчето на този пасквил - никой не го познава - той не влиза и последната петица на българските спортни журналистчета.