Last news in Fakti

26 Февруари, 2024 15:14 1 399 3

Баскетболната фурия на България Коди: Публиката в Ботевград...

  • спорт

Коди впечатлен от феновете в Ботевград

Баскетболната фурия на България Коди: Публиката в Ботевград... - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Един от двамата най-добри баскетболисти на България, заедно с Александър Везенков, гардът Коди не остави шансове на защитата на световния шампион Германия.

Немците бяха с много резервен като възможности състав за евроквалификацията в Ботевград. И американецът с български паспорт Коди Милър-Макинтайър се оказа прекалено силен за гостите.

23 точки, 5 борби и 4 асистенции за 67:62 за България. Коди изригна най-вече през последната четвърт, когато мачът се реши. Той направи 3-4 забележителни пробива и раздаваше асистенции на воля. Последният кош дойде след пробив от край до край на игрището и слалом през немската защита на Коди.

На клубно равнище той блести за Баскония. Нашите имат 1 победа и 1 загуба в групата с Германия, Черна гора и Швеция. Позициите от първа до трета ще дават квота за Евробаскет.

С Коди в състава и публиката в Ботевград сме фаворити и срещу шведите, и срещу черногорците като домакини. Трудно 3 победи могат да те изхвърлят последен в карето, само въртележка с по 3 победи и лоша точкова разлика може да доведе до такъв развой.

Затова имаме отлични шансове за класиране за Евро по баскетбол.

А Милър-Макинтайър сподели:

"Феновете бяха страхотни, донесоха ни допълнителна енергия, за да продължим да се борим. Дойдоха и ни подкрепяха дори, когато изоставахме", сподели гарда.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баш Батка

    1 2 Отговор
    Ама Везенков няма нищо общо с България. Отдавна се е махнал за да успее.
  • 2 Акула

    5 1 Отговор
    Браво Юнаци
  • 3 МисиркоФ

    3 4 Отговор
    везенков не е в Нац. отбор, ама е спортист на годината, пародия ...........