Last news in Fakti

28 Февруари, 2024 08:44 3 232 8

Огромен смях с България и Англия...

  • футбол

Има известни разлики в...

Огромен смях с България и Англия... - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Освен, че футболното качество на английската Висша лига е много по-голямо от това в България и Първа лига, друг фактор също прави впечатление.

Илия Груев се подвизава в Чемпъиншип. Националът на България и Лийдс се борят за класиране за Висшата лига.

Във второто равнище на английския футбол са изиграни 34 кръга, а тази вечер Лийдс гостува на Челси в мач от 1/8-финалите на ФА Къп.

Междувременно в елита на България са проведени 22 кръга с 1 отложен мач между шампиона Лудогорец и ЦСКА 1948.

В ход са 1/4-финалите от Купата ни.

Имало е футболни времена, в които шампионът на България е отстранявал 2 пъти първенеца на Европа от Англия в Купата на европейските шампиони.

Предстои конгрес на БФС. При огромното количество чужденци в част от водещите ни отбори и толкова по-малко официални мачове за тимовете ни в България в сравнение с Чемпиъншип.

Не съм оптимист, че бъдещият шампион на България може да е дори удачен спаринг-партньор на шампиона на Европа от Англия Манчестър Сити. Даже считам, че ще е с по-малки футболни аргументи от първенеца на Чемпиъншип. В момента Лестър е лидер.

Трябват ли промени в БФС, не знам... Но имам спомен, че България наскоро падна като домакин в мач за юноши не от Англия, а от Андора.

Стадионът на Лийдс "Елън Роуд" пък считам, че е само мечта (сборно като условия, капацитет и средна посещаемост) за родните клубове сега. За всички. Наскоро 36 954 фенове проследиха победата на домакините срещу Лестър в мач от Втора група. От снимката пък личи как изглежда преди двубой. Бижу с капацитет 37 792 места.

И за да не изглеждам много критичен, твърдя че разликите между България и Англия футболно, за да не използвам обиден епитет, са смешни. Лично мнение.

Коментар на Тервел Илиев


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Има ли смисъл

    9 0 Отговор
    само не разбрах какъв е смисъла да сравняваш Английския футбол с това тука хахахаха, в Англия съм живял и работил и мога да кажа, че има отбори от Не от Висшата лига, не от Чемпиъншип, а от 1ва и 2ра лига с уникални стадиони, дето може само да си мечтаеме за такива. Рединг в момента са 1ва лига - Мадейски стадиона събира над 30 000 , разгледайте из нета стадионите им. Само за сравнение - 1ва и 2ра лига там е нещо като А -окръжна както беше тука.
  • 2 гост

    11 0 Отговор
    В Англия, ходенето на мач е нацианален спорт.
    А кой ходи на мач у нас? - само дИбилитe да се сбият!
  • 3 тралала

    5 0 Отговор
    Пише се Чемпиъншип,а не Чемпъиншип.

    Коментиран от #8

  • 4 глоги

    4 0 Отговор
    С тия смотани стадиони от 60-те години на миналия век,на какви мачове да ходя?
  • 5 Венци Стефанов

    4 0 Отговор
    Е какво толкова че са от 60-те години стадионите ни ? При нас важно е не стадиона какъв е , а резултата накрая какъв е
  • 6 Смешно е това тук

    3 1 Отговор
    Този уж новинарски сайт се превърна в личен блог на некви хора да си изкажат мнението
  • 7 Акула

    3 0 Отговор
    в Бг няма Истински Футбол
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.