Last news in Fakti

1 Март, 2024 08:30 530 0

Флуминензе е новият носител на Рекопа Судамерикана

  • флуминензе-
  • рекопа судамерикана-
  • футбол-
  • лду кито

Бразилският клуб победи с 2:0 в реванша ЛДУ Кито и за първи път в историята си спечели трофея

Флуминензе е новият носител на Рекопа Судамерикана - 1

Флуминензе е новият носител на Рекопа Судамерикана. Бразилският клуб победи с 2:0 в реванша ЛДУ Кито и за първи път в историята си спечели трофея. В първата среща еквадорците се наложиха с 1:0, но на "Маракана" Флуминензе взе своето, макар и трудно. Попаденията отбеляза Йон Ариас. Колумбиецът откри резултата в 76-ата минута, а в 90-ата се разписа от дузпа и реши всичко в полза на Флу.

Малко след първия гол червен картон получи нападателят на домакините Джон Кенеди. За ЛДУ Кито като резерва в последните минути се появи доскорошният футболист на ЦСКА - София Майкъл Естрада.

Рекопа Судамерикана е еквивалент на Суперкупата на Европа, като противопоставя победителите от последните издания на Копа Либертадорес и Копа Судамерикана.

В състава на Флуминензе личаха имената на Марсело, Филипе Мело, Дъглас Коща и Ренато Аугусто. От славните ветерани като титуляр започна единствено 40-годишният Мело, който остана на терена до почивката.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА