Last news in Fakti

4 Март, 2024 19:31 1 774 9

Левски удари Хебър след умопомрачителен гол на Фабио Лима

  • левски-
  • хебър-
  • футбол

"Сините" биха с 1:0

Левски удари Хебър след умопомрачителен гол на Фабио Лима - 1

Левски продължи перфектното си представяне в родната efbet Лига, като „сините“ записаха пети пореден успех в българския футболен елит. Това се случи в заключителния дуел от 23-ия кръг при визитата на Хебър, след като същинско бижу от Фабио Лима в 74-ата минута раздели двата отбора на „Георги Бенковски“ в Пазарджик (0:1).

В хода на първото полувреме столичани бяха по-дейният отбор, но редица пропуски, както и няколко важни спасявания от Петър Деберлиев запазиха нулевото равенство до почивката. През втората част пък Ангел Бастунов вкара гол за пазарджиклии, но той бе отменен поради засада на асистиращия – Атанас Кабов.

По този начин „сините“ някак се реабилитираха пред своите привърженици, след като в края на 2023-а година точно на този стадион Хебър изхвърли Левски рано-рано от турнира Sesame Купа на България, което беше прието трагично от феновете на столичния тим.

Победата направи така, че Левски вече е с 44 точки на четвъртата позиция, а третият ЦСКА е с четири пункта повече. Хебър остана 13-и с 20 точки. В следващия кръг пък Левски приема Крумовград, докато Хебър ще гостува на Пирин.

Гостите от София получиха ъглов удар в третата минута, след който топката беше изчистена от отбраната на Хебър и стигна до Карлос Охене. Опитният полузащитник я гърдира, след което стреля от ждроп, но ударът му не беше точен. Иначе, "сините" бяха по-дейният отбор в първите минути и притиснаха своя опонент в последната му третина.

След 11 минути игра Джаван Ел Джемили беше вляво и даде остро центриране в наказателното поле на Хебър. Вълчев не се намеси, а Дебърлиев трябваше да прави спасяване, за да предотврати гол за "сините". Четири по-късно Марин Петков беше видян вляво от Ел Джемили и крайният бранител на Левски върна леко назад към Патрик-Габриел Галчев. Десният защитник на "сините" беше в изгодна позиция да завърши срещу Дебърлиев, ала шутът му отлетя високо над напречната греда.

В 21-ата минута Джавад Ел Джемили проби през средата в половината на Хебър, но Цонков с шпагат изчисти топката. Тя отиде вляво към Марин Петков, който стреля от движение, но не успя и тук да затрудни Петър Дебърлиев. След половин час игра в Пазарджик Рикардиньо пое с гръб към вратата пред наказателното поле на Хебър и подаде вдясно за Фабио Лима. Бразилецът овладя и шутира силно с левия крак, но и много неточно.

След като бяха изминали 30 минути, Николай Костов леко прибра своите играчи след сериозния натиск от първите минути и играчите на Хебър започнаха да владеят малко по-трайно топката в Пазарджик. В 39-ата Левски беше близо до това да открие резултата при визитата си след много силен удар от дистанция. Келиан ван дер Каап шутира от повече от 25 метра, но Петър Дебърлиев изби в корнер с две ръце.

Левски имаше претенции за дузпа пет преди края на първото полувреме, след като Тисовски и Фабио Лима влязоха в единоборство. Ситуацията бе прегледана от ВАР-съдиите, като Тисовски задържа Лима отвъд полето на Хебър, но бразилецът се строполи в него, но в крайна сметка решението беше играта да продължи след корнер за Хебър.

60 секунди по-късно Ел Джемили даде остро центриране в полето на Хебър за Рикардиньо, но нападателят беше изпреварен от стража Дебърлиев. "Сините" стигнаха бързо до ново положение през второто полувреме, след като Джавад Ел Джемили видя вляво Марин Петков. Юношата на столичани отправи плътен удар по диагонала с левия крак, но Петър Дебърлиев показа добър рефлекс и парира опита на младока.

След близо час игра Йоан Н'Зи изведе отлично вдясно другата резерва - Атанас Кабов, който напредна към полето на "сините". Юношата на Левски върна назад към дъгата за Ангел Бастунов, който с премерен изстрел матира Пламен Андреев.

След преразглеждане на ситуацията обаче се установи, че има засада при паса за Кабов и реазултатът остана 0:0.

В 68-ата Хебър създаде ново положение в срещата, а Георги Каракашев проби през средата. Халфът сви вдясно към Атанас Кабов, който центрира на далечната греда, но там ударът на Бастунов с глава беше блокира от Ван дер Каап.

"Сините" отговориха с бързо контранападение, а Фабио Лима реализира фантастичен гол. Бразилецът получи от Мислович и се обърна към вратата на Хебър, стреляйки с левия крак. Топката влетя във вратата на Дебърлиев с огромна сила и точност и с помощта на напречната греда столичани излязоха напред в резултата.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Герен

    8 2 Отговор
    Левскар съм,но не мога да понасям танас и палмса. А ЗА ГОЛА ФАМОЗЕН. БРАВО НА ЛИМА. НО ИГРАТА БЕШЕ БЕЗ НИКАКВА ТАКТИКА И МИСЪЛ. ВЪРНИ НАЗАД РИТНИ НАПРЕД.
  • 2 Ветеринарен психолог

    7 5 Отговор
    Вар.цимент,гипс. Тримата защитници на Левски и Кабов бяха на една линия. Няма дисциплина в Хебър. Ако Кабов си беше изрязал ноктите на дясната ръка,вар щеше да отсъди гол. Така ,че Пенев да обърне внимание на хигиената в отбора.

    Коментиран от #3, #8

  • 3 Грухчо

    8 6 Отговор

    До коментар #2 от "Ветеринарен психолог":

    Припознат махни си оранжевите очила.Кьде са на една линия бе този Зеления е поне на 50 см в засада.
  • 4 НЯМА ТАКИВА НАГЛИ АМЕБИ

    6 4 Отговор
    😂🤣😂😂🤣УДАРИ ГИ С ПОРЕДНОТО УМОПОМРАЧИТЕЛНО СЪДИЙСТВОТО!!!
  • 5 Бизонче

    3 3 Отговор
    За жалост и за радост никаква разлика между головете на Рашфорт от М. Юн. И Лима от Бразилия в рамките на 24 часа и 3000 км отстояние. Мърляво впечатление в мен остави Чичовото с кривите линии. Знаете приказката за кривата ракета. Опита се да бъде "център на внимание" даже загърби синето. А, чичо му едно време го толерираше от дете като кюфте. Супата не треньор, мотиватор. Бие ги и ги страхува, а това води до временни резултати. Фалирал е отдавна....
  • 6 Чичовото

    5 1 Отговор
    с този бисер за кривите линии показа чий племенник е.
  • 7 Перуката

    3 3 Отговор
    ще им направя подарък на изпроводяк, едно 3-то място, да изкарат малко денги от евротурнир
  • 8 Лаф

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ветеринарен психолог":

    Коментара с кривите линии показва, защо футболист не трябва да е начело на БФС. Нито Барбарона нито Гонзо стават.
  • 9 миш

    1 0 Отговор
    Да вкараш гол на Хебър в 74 минута е подвиг.Левскар съм,но ако съм треньор ,тия същите футболисти,щяха да направят тренировка 2-3 часа след мача,а на сутринта, щяха в 6,00 да направят оборка на стадиона в София.