Last news in Fakti

7 Март, 2024 20:30 1 426 8

Ивков отвърна на Левски: Последствията може да са пагубни

  • ивайло ивков-
  • левски-
  • футбол-
  • нап-
  • лиценз

В острата си позиция спрямо Ивков, Левски твърди, че няма да има проблеми с лиценза

Ивков отвърна на Левски: Последствията може да са пагубни - 1

Бившият изпълнителен директор на Левски Ивайло Ивков отвърна на клубното ръководство на "сините", което по-рано днес опроверга твърденията му за неизплатени заплати.

Пред bTV Ивков обяви, че ако той е прав, последствията за "сините" може да са пагубни.

В острата си позиция спрямо Ивков, Левски твърди, че няма да има проблеми с лиценза. Клубът внесе разяснения за комуникацията си с бившия ръководител след неговото освобождаване и определи претендираните от него вземания като неустановени по основание и размер от надлежен орган.

"Запознах се със съдържанието на декларацията. Случаят е много прост. Клубът твърди, че няма просрочени задължения към мен, а аз съм на обратното становище - има просрочени три възнаграждения. Една от двете страни е права, другата се е объркала и греши. Това предстои да се разбере. Ще решат компетентните органи. Не, няма да се обръщаме към съда", увери пред медията ни Ивков.

Кой е компетентният орган?

"Който съм сезирал - лицензионната комисия към БФС. Заставам зад всяка своя дума. Аз бях готов - и това е документирано с разговор, да се откажа от всякакво обезщетение.

В периода 2 май - 26 юни се проведоха два разговора. Предложих на главния юрист консулт да опростя задълженията и да подпишем споразумение, за да няма спекулации. Знам, че омразата към мен от тези хора, които се наричат ръководство на клуба, е огромна. Има и защо. Вторият разговор беше с един от членовете на Управителния съвет - между него и мой колега, оторизиран от мен.

Тогава аз направих тези предложения и това е ясно на всички хора, които участваха в тези разговори. След това за мен не беше оставена друга възможност. Не заслужавам това отношение от страна на клуба. И стигаме дотук."

Застрашен ли е лицензът на Левски?

"Аз много добре зная какви могат да бъдат последствията. Да не забравяме, че преди да съм изпълнителен директор на Левски, аз съм адвокат от кариерата с 30 годишен стаж, 19 от тези години бях арбитър на най-високо ниво - в апелативната комисия на УЕФА. Имам самочувствието, че познавам тази материя. Безгрешни хора обаче няма! Възможно е аз да греша.

Срещу мен има екип от корпоративни юристи, предполагам. Тогава какво ще стане? Потърсил съм едни свои права, оказва се, че ги нямам и всичко е наред за Левски. Ако се окаже, че аз не греша и съм прав, последиците за клуба биха могли да са пагубни. Аз нямам печеливш изход от тази ситуация.

Няма да съм щастлив и в двете ситуации. Това е любимият ми клуб. Но не мога да загърбя честта и достойнството си", категоричен е Ивков.

Лицензионната процедура на клубовете приключва в края на месеца, но спорове като този, могат да се решат до 31 май.

"Няма да завеждам дело. Арбитражните органи на БФС и ако се наложи - тези на УЕФА, ще трябва да се произнесат до края на май", завърши адвокатът.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    3 10 Отговор
    Спри да се правиш на интересен! Ивков, ял си хляб от този отбор, засрами се... И баща ти ще се срамува!

    Коментиран от #8

  • 2 Шизофен 1914

    4 3 Отговор
    Немаааааа да се плашите.
    Аз ще си продам цървулите и ще погася задълженията към Ивков
    Нема да си вземам аповите и пак ще спестя някой лев
  • 3 Сираков

    1 2 Отговор
    Да извика Чорни и да го острижат нула номер.... Кви пари?
  • 4 ДрБр

    3 2 Отговор
    Лесна още ли не е фалирала?
  • 5 Порно

    0 1 Отговор
    Не го знам какъв адвокат е, ама явно не прави разлика между възнаграждение на футболист или треньор и възнаграждение на чиновници. Не може да се ползва от облегчения ред, ще трябва да мине през съда.
  • 6 СиракОв

    0 1 Отговор
    Почетен гражданин на СиракУза Италия и САЩ
    Архимед ще го защотава
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.