Last news in Fakti

19 Март, 2024 10:44 819 1

Нападател на ЦСКА атакува исторически "армейски" рекорд

  • цска-
  • фернандо каранга-
  • али соу-
  • футбол-
  • голмайстор

По този начин бразилецът стана едва вторият чуждестранен футболист на клуба, преминал кота „30 гола“ в шампионата

Нападател на ЦСКА атакува исторически "армейски" рекорд - 1
Снимка: БГНЕС

Нападателят на ЦСКА Фернандо Каранга вкара два гола за успеха на тима си с 4:0 над Ботев (Пловдив) в неделя. Така той вече има 31 попадения в българското първенство, реализирани с екипа на „армейците“.

По този начин бразилецът стана едва вторият чуждестранен футболист на клуба, преминал кота „30 гола“ в шампионата, пише "Тема Спорт". Другият е Али Соу, който е с 32. Това означава, че Фернандо вече е на един гол изравняване на клубния рекорд.

За да реализира своите попадения с червената фланелка, гамбиецът се нуждаеше от 74 мача. Каранга до момента е изиграл общо 44.

Трябва да се отбележи, че 32-годишният таран на „армейците“ има още един гол за ЦСКА, но той беше грешно записан на Кристиян Малинов при победата с 2:0 като гост на Дунав на 5 март 2018 г.

Двете попадения във вратата на Ботев в неделя превърнаха пловдивчани в любимата „жертва“ на Каранга. Той вече има пет гола срещу „жълто-черните“, тъй като на 30 юли 2017 г. реализира хеттрик срещу „канарчетата“ при успеха с 6:2 в Коматево.

Бразилецът има четири попадения за първенство във вратата на Черно море. Три пъти се е разписвал в шампионата срещу Левски и два пъти срещу Лудогорец.

ЧУЖДЕНЦИТЕ С НАЙ-МНОГО ГОЛОВЕ ЗА ЦСКА
32 – Али Соу (74 мача)
31 – Фернандо Каранга (44 мача)
28 – Тиаго Родригес (118 мача)
25 – Дюкенс Назон (50 мача)
24 – Мишел Платини (63 мача)
23 – Жорди Кайседо (42 мача)
22 – Флорентин Петре (58 мача)
* Статистиката е на вестник "Тема Спорт"


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ОфицераЗапасняк

    2 2 Отговор
    какви армеци са тия амуджи бе, я се осъзнайте