Last news in Fakti

21 Март, 2024 16:10 3 657 4

Чудо ли е станало в националния?

  • илиан илиев-
  • футбол-
  • национален отбор

През последните години бяхме свикнали в държавния тим да попадат футболисти, които са били на терена сумарно 20-30 минути за десетина мача

Чудо ли е станало в националния? - 1
Снимка: Facebook

Националният селекционер Илиан Илиев повика цели 14 играчи от чужбина в отбора, но най-добрата новина в случая е, че всички те са бетонни титуляри в клубовете си, пише "Мач Телеграф".

През последните години бяхме свикнали в държавния тим да попадат футболисти, които са били на терена сумарно 20-30 минути за десетина мача. Тази тенденция или по-скоро проблем се задълбочи особено много при бившия селекционер Младен Кръстаич.

Съвсем логично тези футболисти с минимално време на терена, без игрова практика и със снижено самочувствие няма как да се представят добре, играейки с лъва на гърдите, където напрежението е още по-голямо. В подобни ситуации може да има проблем с преумора на играчите, но и този казус не е актуален за нашите, защото Кирил Десподов е единственият, който към днешна дата все още участва в евротурнирите.

Единственият ни вратар от чужбина е пазещият за шотландския Сейнт Джонстън Димитър Митов. Той вероятно е в най-мрачно настроение на лагера, защото отборът му демонстрира ужасяваща форма, записвайки 5 загуби и само 1 една победа в последните 7 двубоя, като българинът пусна 12 гола и запази само веднъж мрежата си суха.

С игрова практика, но и без особен тонус е защитникът на Шльонск Александър Петков, който е само с една победа в последните 6 двубоя. Към защитниците, чийто клубове карат неособено успешни времена, се присъединява и бранителят на Специя Петко Христов. С по-добри времена може да се похвали защитникът на втородивзионния Кремонезе Вальо Антов, като той играе много силно, а освен това отборът му е с три победи и сам едно поражение в последните си шест двубоя. Прилична форма в последните си мачове показва и крайният бранител на Апоел БШ Йоан Стоянов.

Ако има легионери, които трябва да носят националния отбор на базата на последните си игри в клубовете, то това са Илия Груев и Кирил Десподов. Халфът на Лийдс дори бе номиниран за играч на месеца в Чемпиъншип, а отборът му има изумителните 11 победи и 1 равенство в последните 12 срещи. От началото на подновяването на шампионата в Гърция Десподов има 5 гола и 4 асистенция, като особена важност бе головото му подаване за отстраняването на Динамо Загреб. Лоши дни изживява пък новото попълнение на Цволе Филип Кръстев, чийто отбор няма победа в шест поредни двубоя, губейки от ПСВ с 1:7.

Преминалият през зимата във втородивизионния швейцарски Сион Георги Русев се утвърди в титулярния тим и е сред най-добрите играчи на лидера и основен
претендент за промоция. Той има и едно попадение. Доскорошният капитан на националите Георги Костадинов участва в 5 от последните 6 мача на своя АПОЕЛ, като отборът му е в добра форма, а самият халф дори се разписа два пъти – срещу Докса и Кармиотица.

Даденият под наем на руския Ахмат Светльо Ковачев е неизменен титуляр в силно първенство като руското. Той се разписа и срещу Спартак Москва. Лукас Петков записа 6 загуби в последните си седем мача със своя Гройтер Фюрт във Втора Бунделслига.

Мартин Минчев така и не успя да се пребори за титулярно място в Спарта Прага, но пък крилото е основен играч в селекцията на турския Ризеспор. Минчев пък се разписа срещу Фенербахче. Георги Минчев е вторият ни представител в кипърското първенство, където играе силно за АЕЛ Лимасол. В последните мачове се разписа два пъти.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ⚜️Просветен⚜️

    7 4 Отговор
    Илянката е пич! Фен съм на Моряците с или без успехи , но факт е че човека е доста съвестен и най ми допада, че след мачове, говори за играта, тактиката, за футболни неща и рядко може да бъде чут да ползва обичайните клишета за поливалентни играчи , гледаме напред и играем мач за мач! Не звучи кой знае колко велико това, но на фона на редица други треньори и футболни хора изглежда като академик! Не като Денков обаче , а сериозен такъв !

    Коментиран от #3

  • 2 славист

    2 0 Отговор
    А Божидар Краев?Малко е далече,но е титуляр.Винаги ги гледам,когато са на видео.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.