Last news in Fakti

22 Март, 2024 06:45 812 4

Без Везенков: Сакраменто не успя да продължи победната си серия в НБА

  • сакраменто кинг-
  • вашингтон уизардс-
  • нба-
  • спорт-
  • баскетбол

Столичани, които отдвна не се борят за нищо и бяха в серия от 5 поредни загуби, показаха по-стабилна игра и успяха да наложат волята си в този мач

Без Везенков: Сакраменто не успя да продължи победната си серия в НБА - 1
Снимка: БГНЕС


Сакраменто Кинг не успя да продължи победната си серия в НБА и загуби гостуването си на Вашингтон Уизардс със 102:109 (27:35, 27:21, 22:28, 26:25). Столичани, които отдавна не се борят за нищо и бяха в серия от 5 поредни загуби, показаха по-стабилна игра и успяха да наложат волята си в този мач. Българинът Александър Везенков, който вече е възстановен от контузията си в глезена, се очакваше да вземе участие в срещата, но отново не попадна сред избраниците на треньора на "кралете" Майк Браун.

Още от самото начало Вашингтон взе инициативата и поддържаше малка преднина от 7-8 точки в резултата. Във втората четвърт тя дори набъбна до 19 при 55:33, но силна серия на гостите в края докара нещата почти до равенство на полувремето - 56:54.

След почивката обаче Вашингтон отново започна по-силно и изигра добра трета четвърт, която се оказа и ключова за изхода на мача. Макар преднината да домакините да бе сравнително малка, те успяха да я задържат и в последната четвърт и не позволиха на Сакраменто да направи обрат и да си тръгне с успеха.

Кайл Кузма изигра поредния си силен мач за Уизардс и записа 31 точки, 6 борби и 5 асистенции. Дени Авдия добави 17 точки, 9 борби и 5 асистенции, а Кори Киспърт се отчете с 15 точки, 3 борби и 2 асистенции.

Ди'Арън Фокс пък бе най-резултатен за Сакраменто с 25 точки, 5 борби и 5 асистенции, следван от Малик Монк с 20 точки, 1 борба и 4 асистенции. Домантас Сабонис пък направи дабъл-дабъл от 14 точки и 14 борби.

Въпреки успеха си Вашингтон остава на последното място в Източната конференция с 12 победи и 58 загуби. Поражението пък свали Сакраменто на 7-ата позиция в Западната конференция с актив от 40 победи и 29 загуби.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лост

    1 0 Отговор
    Поне не е играл и е загубил.

    Коментиран от #2

  • 2 Хихи

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Лост":

    Смятай колко е зле 😂🤣😂🤣😂
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Перо

    1 0 Отговор
    За треньора на Сакраменто е все едно, дали някой си от резервите е контузен или не! Мачовете се играят от титуляри! Везенков е закупен като резерва и скоро няма да играе!