Last news in Fakti

23 Март, 2024 14:30 889 2

Робиньо и Алвеш - вредни за бразилския футбол

  • робиньо-
  • дани алвеш-
  • футбол-
  • бразилия-
  • футболна федерация на бразилия

Двамата получиха общо 13.5 години затвор заради различни случаи с изнасилвания на жени

Робиньо и Алвеш - вредни за бразилския футбол - 1
Снимка: БГНЕС

Футболната федерация на Бразилия определи осъдителните присъди на Робиньо и Дани Алвеш като края на една от най-вредните глави в историята на бразилския футбол. Двамата получиха общо 13.5 години затвор заради различни случаи с изнасилвания на жени. От федерацията публикуваха дълго изявление, в което изразиха съпричастност към жертвите и категорично се обявиха срещу всякакви прояви на насилие, особено в „среда, в която мачизмът продължава да преобладава“.

„Окончателните присъди на играчите Робсън де Соуза и Даниел Алвеш сложиха край на една от най-вредните глави в бразилския футбол. Двата случая, включващи играчи, които са били звезди на бразилския футболен отбор, една от най-големите културни икони у нас, не могат да приключат с присъдите на двамата виновници.

От съществено значение е смелото поведение на жертвите да вдъхнови все повече жени да не мълчат пред варварствата от този вид. Нещо повече: в среда, в която преобладава мачизмът, ние, мъжете, трябва да сме начело в борбата не само срещу сексуалното насилие, но и срещу всички видове насилие.

Федерацията, всички директори и техническият комитет на бразилския национален отбор изразяват своята солидарност с бруталните жертви на двете престъпления, извършени от бившите играчи.

Възмутително е един спортист да се чувства комфортно да извършва подобни извращения, вярвайки, че това, което е постигнал чрез спорта, по някакъв начин ще го предпази от всякакво наказание. Точно както е еднакво възмутително, че фен от която и да е националност се чувства комфортно да обижда бразилски спортисти само за тяхната раса, както за съжаление видяхме в Европа срещу Винисиус“, гласи част от дългото изявление, публикувано от бразилската федерация.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да бе да

    2 0 Отговор
    Тези 2мата са хванати, а колко още не са...

    Коментиран от #2

  • 2 левата резба

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Да бе да":

    Хванаха ги в Европа, да не се забравя