Last news in Fakti

23 Март, 2024 15:00 4 741 2

УЕФА вади Турция от Евро 2024?

  • турция-
  • уефа-
  • футбол-
  • евро 2024

Причината за подобен ход на евроцентралата може да се окажат действията на държавата и футболната федерация във връзка с боя между фенове на Трабзонспор и играчите на Фенербахче преди седмица

УЕФА вади Турция от Евро 2024? - 1
Снимка:

Турция може да бъде извадена от участие на Евро 2024. За това съобщи местният журналист Махмуд Рзайев, позовавайки се на разговор с представител на УЕФА. Причината за подобен ход на евроцентралата може да се окажат действията на държавата и футболната федерация във връзка с боя между фенове на Трабзонспор и играчите на Фенербахче преди седмица.

„Случайно се видях с човек от УЕФА. Зададох му няколко въпроса за боя от мача в Трабзон, а от неговите отговори може да се заключи, че се задава сериозен скандал, ако играчите на Фенербахче бъдат наказани от Турската футболна федерация. Той наблегна, че може да последва сериозно разследване, ако ръководството на „канарчетата“ изпълни заканата си и извади отбора от участие в първенството. Ако УЕФА успее да докаже държавна намеса при определяне на наказанията, ще последват сериозни мерки. Човекът дори предупреди за вероятно отстраняване на националния отбор от Евро 2024. Според него нашата Суперлига се намира по стриктен мониторинг и сериозните санкции може да бъдат наложени всеки момент“, написа Рзайев в социалната мрежа Х.

Турция беше изтеглена в Група „F“ на Евро 2024, където ще има за съперници Португалия, Чехия и победителят от плейофа между Грузия и Гърция. Ако турците бъдат наказани от УЕФА с изваждане от европейското първенство, мястото им ще бъде заето от някои от отборите, загубили баражите за класиране.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 азия

    1 7 Отговор
    е друг континент
  • 2 Кори Гофф

    7 0 Отговор
    Вади и Може да извади са две различни неща. Не бързайте толкова,времето е пред нас.