Last news in Fakti

31 Март, 2024 05:57 4 813 43

Кубрат Пулев победи Хълк в София

  • спорт

Мачът завърши без нокаут

Кубрат Пулев победи Хълк в София - 1
Снимка: БГНЕС

Кубрат Пулев завоюва интернационалната титла на Световната боксова асоциация в тежка категория след победа над украинеца Ихор Шевадзуцкий-Хълк с единодушно съдийско решение.

Пред над 8000 зрители в "Арена София" Пулев надигра в главния мач от галавечерта противника си с резултат от 117:111, фиксиран в картите и на тримата съдии край ринга.

За Пулев победата е 31-ва в 34 мача като професионалист, като той има и три загуби. За Шевадзуцкий поражението е едва второ в 13 срещи, като той има 11 победи.

42-годишният Пулев и 34-годишният Шевадзуцкий започнаха мача по-предпазливо. В първия рунд двамата се опознаваха и макар Пулев да бе по-активният, той трудно успяваше да разклати 130-килограмовия украинец.

Играта обаче се динамизира още в началото на втория рунд, в който двамата действаха много по-близо един до друг. Очаквано, това доведе веднага до оплаквания от страна и на двамата бойци за нечисти действия на съперника им.

Последваха няколко рунда, в които нито един от двамата нямаше видимо предимство. По-високият от двамата Пулев разчиташе да постоянни атаки към главата на Шевадзуцкий, докато украинецът се целеше в един нокаутиращ удар.

В шестия рунд у Шевадзуцкий започна да се вижда умора и той все по-често изоставаше при размените на удари. Пулев пък бе по-маневрен на ринга с всяка изминала минута притискаше съперника си все повече.

Минута след началото на осмия рунд Кубрат Пулев изпрати много тежък десен прав удар в лицето на украинеца, който обаче някак успя да се задържи на крака.

Шевадзуцкий показа признаци на пробуждане в края на мача. В заключителните три рунда той тръгна по-смело в атака и много по-често предизвикваше размени на удари. Това направи боя много по-интересен за публиката, която все по-смело окуражаваше своя любимец Кубрат Пулев.

Вдигнатият адреналин и у двамата доведе до няколко разменени удара след гонга за край на 11-ия рунд, но съдията на ринга бързо успокои ситуацията.

Дванадесият рунд на мача беше най-атрактивен, с много динамика и от двете страни, което накара зрителите да изпратят на крака и двамата боксьори.

БТА


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 😂😂😂😂😂😂

    26 3 Отговор
    😂😂😂😂😂😂😂
  • 2 Ивелин Михайлов

    20 24 Отговор
    Най-големият Исторически парк в света до Варна, поздравява Кубрат и му благодари за посещението на парка миналото лято! 🔥

    Коментиран от #18

  • 3 Ццц

    28 19 Отговор
    Пулев е пропутински настроен и жертва на руската пропаганда. Щом е украинец е трябвало да му даде да го бие.
  • 4 Кирил петков

    19 46 Отговор
    трябва да подкрепяме украинците, а не русофилите! УКРАЙНА ПОБЕДА! аз виках за украинеца заедно с дъщерите ми и асена!
  • 5 Това

    32 3 Отговор
    беше ясно ! Но срещу колко го "победи" ?
  • 6 ...

    58 3 Отговор
    Къв Хълк,егати и чувала изсипан,торба с райна
  • 7 Сила

    54 2 Отговор
    ПАРОДИЯ..... ТАНЦУВАЙ С МЕН!!!!! поредна БГ пародия..... Всичко в БГ е пародия!!!!!!!
  • 8 Кой

    47 2 Отговор
    117 на 111 ....хе хе хе,ква победа бе, пълна пародия ха бокс.

    Коментиран от #33

  • 9 Абе коментаторчетата,

    49 3 Отговор
    вие гледахте ли тия пародии вчера, защото това не беше бокс, особено па на Тервел мача. За "победата" му няма и да коментирам...
    А тоя Хълк е второразряден спаринг без въздух, докаран да изкара някой лев.
    Пародия, както казах.
  • 10 МИУИ ВАНИУИ

    37 1 Отговор
    пълен т@шак .Братята о не се ориентират към нещо в което са добри това бокса не е за тях.украинеца просто заработи едни пари падайки

    Коментиран от #28

  • 11 Гачо

    51 3 Отговор
    8000 зрители? Нима има толкова глупав народ да отиде да гледа тия палячовци?

    Коментиран от #40

  • 12 Въпрос

    23 0 Отговор
    Сега Пулев световен шампион ли е?

    Коментиран от #14

  • 13 Аз се радвам

    34 7 Отговор
    Добре поне, че не са дали победата на дебелия украинец "по политически причини". Защото тази торба, ако се яви на Евровизия или Мис Европа, ще спечели от раз.
  • 14 БеГемот

    17 2 Отговор

    До коментар #12 от "Въпрос":

    Интергалактическки!
  • 15 Счетоводител

    33 1 Отговор
    Честито на Кубрат и Тервел Пулеви.
    Гледах мача на Кобрата след шестия рунд и не останах впечатлен, бавни, тромави, клинчове и захвати, леко скучновато даже на моменти. Струва ми, че и двамата не бяха във форма за такъв тип мач. Даже повече ми приличаше на някакъв бенефис на Кобрата за приключване на кариерата му със световна титла.
    С риск да бъда заклеймен, това не е моят спорт, гледах го като лаик и запалянко
  • 16 Гошо

    32 0 Отговор
    Това са палячовци, а не боксьори!
  • 17 Цирк Буш

    36 1 Отговор
    Да се смее ли човек, да плаче ли…? Тези момчета нямат нужния капацитет да се изправят срещу професионални спортисти! Намират си само палячовци и срещу пари осъществяват на никому интересните си победи.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Българин

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Гошо":

    Дано повече такива крадци да има
  • 22 Аз се срамувах

    37 0 Отговор
    Докато гледах не можех да повярвам че аз и много други хора гледаме тази пародия,тези слаби боксьорои хитро си заработват слава и пари.Това не беше истински бокс,жалки.
  • 23 Рангел

    30 1 Отговор
    Пълна пародия на бокс.Един остарял чичак срещу торба с л...а.Грозен бокс,излъгана и измамена публика
  • 24 времето лекува

    10 0 Отговор
    Затова бутнаха часовника, за да се забрави всичко по-бързо. Ама утре пак щели да го бутат по спортни причини. Докога бе?
  • 25 Антон

    25 0 Отговор
    Тъп, скучен и нагласен мач!

    Коментиран от #26

  • 26 Антон

    17 0 Отговор

    До коментар #25 от "Антон":

    Забравих още нещо:
    Спирате на улицата двама мъже на по около 40, давате им по едни ръкавици , качвате ги на ринга и разбира се: ще гледаме много много по-интересен бокс! Правете си изводите за бокса и спорта като цяло и защо почти нямаме шампиони в който и да било спорт…..
  • 27 Бой по урките.

    6 6 Отговор
    На всеки фронт трябва да се мачкат.
  • 28 Сила

    25 0 Отговор

    До коментар #10 от "МИУИ ВАНИУИ":

    Дебелия украинец можеше да го убие с един тупаник..... Просто човека си прибра едни пари..... Само че защо беше нужно да е толкова ОЧЕВАДНО, НАПРАВО ВИЗУАЛИЗИРАНЕ НА ПОРЕДНОТО ПАДЕНИЕ НА НЕЛЕПИЯ ПУЛЬО???!!!
  • 29 Дебелогъзо ченге от 6-то в стъклена къща

    13 0 Отговор
    Сульо Пулев
  • 30 не стават

    15 0 Отговор
    много слаби мачове
  • 31 Дон кинг

    15 0 Отговор
    Кобра за нищо не ставаш, хълк през цялото време искаше да го нокаутираш, а ти само му чешеше сланините
  • 32 Симо

    15 0 Отговор
    Голямо бутане, прегръщане и борене. Това бокс ли е? Даже махленски бой е по-интересно.
  • 33 дрфтгъхуи

    12 1 Отговор

    До коментар #8 от "Кой":

    И пародия не е- туй е трагедия...

    117:111 означава равностоен мач с лек превес на единият...
    Вашия Пульо се готвеше сериозно за тоя мач, но противника му някак "случайно" се контузи и по спешност докараха тая торба лаѝна която е поне на 18 месеца тренировки от добра спортна форма... По същество вашичкия Цръвульо трябваше 4-5 рунда да размазва от бой осраинеца (за кеф на публиката- все пак е у софия мача) и после да го нокаутира... Да ама не се получи тъй... Изводите си ги правете сами...

    Жалкото е, че и Тервел тръгна по пътя на брат си и му подбират слаби противници... И той утре ще се докопа до мач за голяма титла и ще бъде размазан от бой...
  • 34 Факт

    11 0 Отговор
    В тоя спорт явно вече няма кой знае какви боксьори има 4-5 човека които що годе може да минат за боксьори другото е сбирщайн колкото да запълнят бройката..това което на мен ми направи много лошо впечатление е че всички българи които се "боксираха" вчера победиха ..а противниците им явно бяха някакви спаринг партньори защото те почти не посягаха ..а цялата организация някакви гайди чудесии то хубаво да чуеш Българска гайда пълни сърцето..ама не и на събитие свързано с бокс..тва си беше поредната българска про-тотия да покажем вижте ни ние сме българи и трябва да си се изложим подобаващо ..като се започне от организацията на събитието и се стигне до мачовете а бе цялото нещо беше едно огромно шоу за публиката..но Бокс така и не гледахме ..но пък шоуто беше на ниво..Да са ни честити победите в това шоу..напълно заслужени имайки предвид боксовите круши които бяха противници на българите ..

    Коментиран от #35

  • 35 Новичок

    4 1 Отговор

    До коментар #34 от "Факт":

    Това пак от посолствоТО идва, кеч по български вариянт.Пфу...
  • 36 Факт

    10 0 Отговор
    И не на последно място да кажа нещо за двамата братя..господата репортери не давайте много микрофона на кобрата тоя човек всеки път като каже нещо и става за смях хем излага себе си хем и България ..тоя човек е свръх глупав..Позволявайте да говори повече брат му Тервел поне казва нещо смислено ..и не звучи като мало-мник...никога повече не давайте микрофона на Кубрат..защото като го слушам чак и мен ме хваща срам че съм българин..а репликата на водещите на предаването как кобрата можел да бъде боксьор до 60 години..някакъв вид подигравка ли беше че не разбрах ...или просто някой реши да му се подмаже публично ..А за Ицо какво да кажа всички си го знаем уникален футболист но за съжаление и на него акъла не му е силната страна ..но за Ицо лошо не искам да говоря защото той поне наистина беше футболно величие ..до като за боксьорите ни няма как да кажа подобно нещо ..те са просто цирк Дю Солей ..
  • 37 ВЕНЪМ

    3 0 Отговор
    Браво на Кобрата какъв нерез му подадоха укрите сега разбрах що не се предават понеже са с чугунени глави,големи и празни кофи
  • 38 мале майко мила

    10 0 Отговор
    какъв беше тоя украински нерез защо го пуснаха НА РИНГА БЕЗ ДА СИ СЪБЛЕЧЕ ДЕБЕЛИЯ ПУЛОВЕР !смешна и жалка история а БТВ се изложиха яко боксови мачове и безкрай реклами ще умрат от глад милите им продуценти!
  • 39 Правилно

    3 0 Отговор
    решение бяха предприело МОК за изваждането на бокс и бойните изкуства и други дето ги оценяват с точки по субективни критерии от олимпийското движение ама айде няма ли време/хронометър/,килограми ,метри, вкарани кошове,голове точки във волейбола оценките по субективни фактори от съдия са пунт и пластика,те трябва да са точно спортно шоу!
  • 40 Радостин

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Гачо":

    Очевидно има. А лошото е, че има и хора, които се гордеят с това
  • 41 Абе

    1 0 Отговор
    защо на снимката Пулев се бие с Ерик Еш-Butterbean? D:::::
  • 42 Радостин

    4 0 Отговор
    Какъв Хълк бре? Тюфлек с шкембе, дошъл единствено за да вземе едни милиони. Абсолютна пародия, не знам как има толкова хора, които се кефят на това нещо...
  • 43 МАНИ,МАНИ

    2 0 Отговор
    то бяха едни груби валсови стъпки и танго двете потни бузи всичко е толкова пошло за пари не искам и да си помислям че са нагласени понеже ги уважавам и двамата ни боксьори ,ако не друго мисията им е добра за младежта ,но като отидат в залите им да спортуват и разберат какви месечни такси се вземат от треньорите работещи при Пулеви и балона гръмна веднага много комерсиална работата е те си показват мазето където тренирали добре че Раева-Сиракова не си показва мазето че и на Левски на малките худ .гимнастички какви такси се събират сигурно за златните и дивани в офиса и! а ММС ги подпомага с много сериозни пари за детско -юношеският спорт ! детско -юношеският спорт е станал толкова комерсионален поради тази причина се отказват много от желаещите дечица! няма резултати в спорта понеже /нямало национална стратегия/ каза проф.Дашева пред депутатите.непомня каква стратегия е имало преди 1972 ,но от ОИ в Мюнхен 1972помня колко медалисти имаше само в АСШВСМ ЧАВДАР на ЦСКА - 4 ЗЛАТНИ МЕДАЛИ ЕДИН НА ГЕОРГИ КОСТАДИНОВ/ГАДЖАТА /В БОКСА/ ,ТРИ ЗЛАТНИ НА ЩАНГИТЕ,ТРИ СРЕБЪРНИ ОЩЕ НА КУЧЕВ,ШОПОВ и КРАЙЧЕВ И БРОНЗ на ГРЕБЕЦА БУРЧИН И БОРБАТА 1.ДЕВЕТ МЕДАЛА САМО ОТ ВОЙНИЦИТЕ НА ЦСКА ПОВЕЧЕТО ОТ ТЯХ ПРЕДИ ДА СЛУЖАТ НЕ СА БИЛИ СПОРТИСТИ НА ЦСКА И АКО СА ИМ ВЗЕМАЛИ ТАКСИ ДА ТРЕНИРАТ КАТО ЮНОШИ СИГУРНО 99% ОТ ТЯХ ДА НЕ СА СТИГНАЛИ ДО ГОЛЕМИЯТ СПОРТ! НА ТЕЗИ СПЕЦИАЛИСТИ ОТ ДИРЕКЦИЯ В.С. М. към ММС МОГА ДА ИМ РАЗКАЖА КАКВА БЕШЕ НАЦИОНАЛНАТА СТРАТЕГИЯ И КАК СЕ РАБОТЕШЕ