Last news in Fakti

4 Април, 2024 07:15 1 036 0

Ултраси на Хайдук нахлуха на терена и опитаха да линчуват футболистите на Динамо (Загреб) (ВИДЕО)

  • динамо загреб-
  • хайдук сплит-
  • футбол-
  • фенове

Полицията обаче реагира бързо и не позволи да се стигне до сблъсъци

Ултраси на Хайдук нахлуха на терена и опитаха да линчуват футболистите на Динамо (Загреб) (ВИДЕО) - 1

Поредната загуба от Динамо (Загреб) изкара извън нерви част от най-крайните фенове на Хайдук (Сплит). Двата тима се срещнаха в двубой от полуфиналите за Купата на Хърватия и Динамо спечели с 1:0. След последния съдийски сигнал ултраси от фракцията "Торсида" нахлуха на терена на "Полюд" и опитаха да се саморазправят с футболистите на гостите. Полицията обаче реагира бързо и не позволи да се стигне до сблъсъци.

Органите на реда успяха да изтласкат бесните фенове обратно на трибуните, а играчите на Динамо се скриха в съблекалните. С това напрежението не приключи, защото запалянковците на Хайдук започнаха да хвърлят седалки и стъклени бутилки по полицаите.

Хаосът продължи и извън стадиона. Към униформените служители летяха сигнални ракети, шишета и камъни. Десетки контейнери бяха подпалени, а минувачите в района се разбягаха, уплашени от футболните хулигани. Безредиците се пренесоха и в центъра на града, преди полицията да овладее ситуацията.

Според хърватските медии, след като са разкъсали загражденията и са слезли на терена, ултрасите от "Торсида" са имали за цел да атакуват южната трибуна, където се намираха феновете на Динамо от "Бед Блу Бойс". Очаква се местната федерация да накаже сурово Хайдук, като клубът от Сплит този път няма да се размине само с финансова глоба.

Самият мач завърши 1:0 в полза на Динамо с гол на Сандро Куленович в 14-ата минута. "Модрите" бяха по-добрият отбор и трумфираха на стадиона на големия си съперник за втори път в рамките на 4 дни, след като през уикенда се наложиха със същия резултат и в двубой от първенството, с което сложиха край на шампионските амбиции на Хайдук.

На "белите" не помогна и дебютът на Иван Перишич. Славният ветеран се завърна в родния си клуб след 17 години, но дълго време лекуваше травма и едва снощи записа първи минути на терена. Той се появи като резерва през второто полувреме, но Хайдук демонстрира огромна немощ в офанзивен план и това вбеси феновете.

Отборът от Сплит направи амбициозна селекция през зимата, с която целеше най-после да се пребори за титлата, но в последните седмици допусна загуби насред "Полюд" от Локомотива (Загреб) и Динамо, като изостана на 7 точки от водача в класирането Риека, а снощи се прости и с надеждата да защити Купата на Хърватия.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА