Last news in Fakti

4 Април, 2024 14:59 1 197 0

Стана ясно кога, къде и с кого ще е следващият бой на Антъни Джошуа

  • антъни -
  • бокс-
  • спорт-
  • даниел дюбоа-
  • филип хъргович

Той ще се изправи срещу победителя от двубоя Даниел Дюбоа срещу Филип Хъргович на стадион "Уембли“

Стана ясно кога, къде и с кого ще е следващият бой на Антъни Джошуа - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият претендент за шампионския пояс в тежка категория Дерек Чисора (34-13, 23 нокаута) разкри плановете на Антъни Джошуа (28-3, 25 нокаута) в интервю за IFL TV. Чисора твърди, че Джошуа ще си вземе почивка и ще се завърне на ринга през септември, за да се бие за титлата на IBF.

„Той ще се изправи срещу победителя от двубоя Даниел Дюбоа срещу Филип Хъргович на стадион "Уембли“, обяви Чисора.

Интересно е, че британският боксов колумнист Спенсър Оливър заяви точно същото по-рано. Специалистът припомни, че през май Олександър Усик и Тайсън Фюри се сблъскват за титлата абсолютен световен шампион. Тъй като в договора им има клауза за незабавен реванш, се очаква победителят от този двубой да се откаже от титлата на IBF, тъй като няма да може да даде мач на задължителния претендент Хъргович.

Битката между Хъргович и Дюбоа е предварително насрочена за 1 юни в Рияд, Саудитска Арабия и ще се проведе като част от шоуто 5x5: Queensberry vs Matchroom (5 битки между бойци от тези компании).

През септември „Уембли“ ще бъде домакин на мащабното шоу 5x5: Queensberry vs Matchroom #2. Битката на Джошуа срещу победителя от двубоя между Хъргович и Дюбоа ще бъде главното събитие на турнира.

Очевидно целта на всичко това е победителите да се съберат на "суперфинал" (Фюри срещу Усик 2 срещу Джошуа срещу Хъргович или Дюбоа).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА