Last news in Fakti

5 Април, 2024 19:02 733 6

Спартак Варна взе дербито със Септември и поведе класирането във Втора лига

  • септември софия-
  • спартак варна-
  • футбол-
  • втора лига

"соколите" се наложиха с 2:0 насред София

Спартак Варна взе дербито със Септември и поведе класирането във Втора лига - 1

Спартак Варна спечели дербито на върха във Втора лига. "Соколите" се наложиха с 2:0 при гостуването си на лидера Септември в София след попадения на Ахмед Ахмедов (3) и Румен Руменов от дузла (42).

Така варненци излязоха на първа позиция в класирането, с равен брой точки с втория Септември, но момчетата на Росен Кирилов са с по-добри показатели от преките двубои.

Още във втората минута гостите от Варна създадоха опасна ситуация, като Румен Руменов проби отдясно в наказателното поле и пусна пас за Ахмед Ахмедов, който успя да засече, но вратарят Димитър Шейтанов се справи и улови.

Само минута по-късно обаче „соколите“ откриха резултата. Даниел Начев задържа добре топката и намери Виктор Митев отляво на наказателното поле, който центрира към границата на вратарското поле, където Ахмедов бе изпуснат от Георги Динков и нападателят заби топката с глава във вратата на Шейтанов за 0:1.

Септември отговори в осмата минута, когато Борислав Маринов пое топката пред наказателното поле на гостите и шутира точно, но право в ръцете на Никола Виденов.

В 11-ата минута Мехмед Сабри получи в половината на столичани и намери добре отдясно в наказателното поле Румен Руменов, който шутира ниско по диагонала, но покрай дясната греда на Шейтанов в аут.

Пет минути след това една избита топка попадна в Айкут Рамадан отляво в наказателното поле на варненци и опита техничен удар към далечния ъгъл, но неточно в аут.

В 20-ата минута Спартак имаше страхотен шанс да удвои аванса си. Руменов получи в половината на домакините и изведе отлично Ахмедов отдясно в наказателното поле, който финтира съперник и стреля силно с левия крак в близкия ъгъл на Шейтанов, който обаче реагира страхотно и изби в корнер.

Спартак беше отборът, който по-често поглеждаше към вратата на съперника и беше по-опасен. Това се доказа шест минути по-късно, когато играчите на Септември изчитиха топката след центриране отдясно в наказателното поле, но кълбото попадна в Начев, който отправи страхотен удар с десния крак от дистанция, но отново вратарят на домакините се отличи с прекрасна намеса и изби в ъглов удар.

Септември имаше шанс да изравни резултата в 29-ата минута, когато Рамадан изведе отлично Симеон Александров отляво в наказателното поле, който поднесе топката на Мартин Тошев на първа греда, който обаче стреля с левия крак в тялото на вратаря Никола Виденов.

Четири минути след това Виктор Очаи стигна до една избита топка и стреля по тревата от дистанция, като бе точен, но без проблеми за Виденов.

В 37-ата минута Спартак пък имаше добра възможност за второ попадение. Даниел Начев елиминира цялата защита на Септември с чудесен пас по въздуха, който изведе Ивей Ромееш отдясно в наказателното поле, който стреля към вратата, но Шейтанов го блокира добре.

Пет минути преди края на първата част „соколите“ получиха право да изпълнят дузпа. Александър Цветков прати дълъг пас към наказателното поле от своята половина за Ахмедов. Топката се удари в лицето на Захари Атанасов и след това тя стига до Ивей Ромееш, който влезе на скорост и бе съборен от Атанасов, а съдията Волен Чинков отсъди дузпа. Щабът и футболистите на домакините имаха сериозни претенции към съдийската бригада, но решението за наказателен удар остана. Румен Руменов се зае с изпълнението и с помощта на левия страничния стълб на Шейтанов удвои - 0:2 в 42-ата минута.

Във втората минута от добавеното време на първата част Ромееш изведе отдясно в наказателното поле Руменов, който шутира към вратата, но топката се оплете от външната страна на мрежата. Така приключи и първото полувреме.

На почивката беше извършена една смяна в Септември - Митко Митков замени Захари Атанасов.

В първите минути на втората част домакините натиснаха и се настаниха пред вратата на Спартак, а в 53-ата Рамадан стреля м ваказателното поле, но над вратата.

Въпреки натиска, Спартак беше на косъм от това да отбележи трети гол в 54-ата минута след чудесна атака. Руменов изведе Ахмедов на скорост, който напредна, влезе в наказателното поле, финтира Асен Георгиев и върна кълбото за Руменов. Той пък заобиколи вратаря Шейтанов и стреля към вратата, но с уникална намеса се отчете капитанът на Септември Асен Георгиев, който се върна и изчисти точно пред голлинията, предотвратявайки сигурно попадение.

След по-спокойни минути на терена, Септември отново опита да натисне. В 72-ата минута Мартин Стоянов нанесе изключително тежък удар от над 30 метра, който летеше точно под гредата, но за пореден път Виденов се отличи с прекрасна намеса и изби в корнер. Домакините изпълниха три поредни ъглови удара, а след последния Георги Динков засече с глава, но в аут.

Седем минути след това резервата Георги Мариянов получи пред наказателното поле и шутира по тревата, но покрай лявата греда на Шейтанов в аут.

Седем минути преди края на редовното време на двубоя Спартак имаше страхотен двоен шанс да реши всичко с трето попадение. Първо, Александър Цветков шутира много силно точно пред наказателното поле, но Шейтанов изби. Топката обаче бе достигната от Руменов отдясно в пеналтерията, който върна технично с пета за Ангел Грънчов, а защитникът нанесе мощен изстрел, но отново стражът на Септември беше последна преграда пред гола.

В последната 90-ата минута Септември остана с десет човека, след като капитанът Асен Георгиев извърши нарушение срещу Георги Бабалиев на центъра и получи жълт картон, който беше втори за него, и респективно беше изгонен с червен такъв.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сокола

    5 0 Отговор
    Айде, Соколииииииии

    Коментиран от #2

  • 2 КОТарАК

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Сокола":

    моряците ви чакаме))) ще има емоции )само Тича , оле! /// в интерес на истината не съм краен ултрас , и се радвам че ще има 2 Варненски отбора в АПФГ
  • 3 Биско Чекмеджето

    2 0 Отговор
    Спартаче - юначе
  • 4 Ай,

    2 0 Отговор
    соколииии
  • 5 Локо-Сф

    0 0 Отговор
    Брилянтен Виденов,супер Начев и целият отбор!Успех момчета и напред!
  • 6 Локо-Сф

    0 0 Отговор
    Левски помните ли,че този талант Дани Начев е ваш юноша и Раев го изгони преди 3 години?