Last news in Fakti

6 Април, 2024 20:11 978 0

Хебър направи класика срещу Етър

  • етър-
  • хебър-
  • победа-
  • класика

Марк-Емилио Папазов вкара два гола

Хебър направи класика срещу Етър - 1
Снимка: БГНЕС

Хебър победи с 3:0 Етър в първа среща от 28-ия кръг. Два гола за успеха на домакините вкара Марк-Емилио Папазов, а един добави в края резервата Шейк Диаманка. В 70-ата минута Етър остана с човек по-малко заради червен картон на Георги Александров. За хебърци пък това е първа победа от три мача насам, а Етър е на дъното с 13 точки и илюзорни шансове за оставане в елита, предава БТА.

Домакините влязоха по-убедително в директната битка за оцеляване, а още в 5-ата минута удар на Лазар Марин, променил треакторията си с рикошет, принуди вратаря Мартин Величков да се разтяга и да вади в корнер. Етър отговори с нелош удар на Горка Ларучея, попаднал право в ръцете на Дебърлиев. Вратарят на домакините имаше още малко работа минути по-късно, когато трябваше да спасява опасен изстрел на Дидис Лютумба-Пита.

В 17-ата минута домакините поведоха със страхотен гол на младия Марк-Емилио Папазов, който получи дълъг диагонален пас от ляво от Лазар Марин. Папазов напредна, елиминира с финт Мартин Николов и с диагонален удар прати топката до лявата греда, без шанс за вратаря Величков.

До края на полувремето срещата вървеше равностойно, но повече кой знае какви голови положения не бяха създадени.

След затишие в първия четвърт час на втората част Марк-Емилио Папазов за малко да вкара втори гол. Той проби по левия фланг, влезе навътре и стреля силно, но покрай гредата. Пет минути по-късно Красиан Колев центрира много коварно в наказателното поле и можеше да се стигне до гол, но Мартин Величков внимаваше.

Всичко за Етър свърши в 70-ата минута, когато капитанът им Георги Александров извърши нарушение срещу Ангел Бастунов и прекъсна обещаваща контраатака на домакините. Това означаваше, че съдията Георги Иванов ще му покаже втори жълт, превърнал се в червен и изгонване от игра.

Останали с човек повече хебърци увеличиха натиска и в 73-ата минута Бастунов и Папазов бяха близо до това да изработят гол. Но това се случи пет минути по-късно. Йоан Н'Зи отне топката от Крум Стоянов пред наказателното поле, подаде много добре към Папазов около точката за изпълнение на дузпа и оттам нападателят безпроблемно вкара за 2:0. В добавеното време стана 3:0 след удар на резервата Шейк Диаманка с левия крак от границата на наказателното поле. Той получи от Бастунов, но се освободи много добре преди да стреля мощно.

Мачове от 28-ия кръг в Първа футболна лига
Хебър – Етър 3:0

Днес:
Арда – Славия (20,15 часа, Диема спорт)

В неделя:
Левски - ЦСКА - София (14,45 часа, Диема спорт)
Ботев Пд - ЦСКА 1948 (17,45 часа, Диема спорт)
Пирин - Лудогорец (20,15 часа, Диема спорт)

В понеделник:
Ботев (Вр) – Крумовград (17,00 часа, Диема спорт)
Локо (Пд) - Черно море (19,30 часа, Диема спорт)

Във вторник:
Локо (Сф) – Берое (18,30 часа, Диема спорт)


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА