Last news in Fakti

9 Април, 2024 13:39 597 1

Финалите на Световната купа по художествена гимнастика ще се проведат този уикенд в София

  • световна купа-
  • художествена гимнастика-
  • българия-
  • арена софия-
  • финали

Страната ни ще бъде представена от Боряна Калейн, Стилияна Николова и женския ни ансамбъл по художествена гимнастика

Най-добрите гимнастички от цял свят ще вземат участие на Световната купа по художествена гимнастика 2024 в София, която ще се проведе от 12 до 14 април в зала „Арена София”.

България ще бъде представена от Боряна Калейн, Стилияна Николова и женския ни ансамбъл в състав: Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева.

55 индивидуални състезателки от 42 страни и 13 ансамбъла ще спорят за отличията в София. Специален гост на Световната купа ще бъде президентът на Международната федерация по гимнастика Моринари Ватанабе.

За Италия в борбата за медалите ще влязат София Рафаели и Милена Балдасари, за Израел – Дария Атаманов и Даниела Муниц, а за Украйна – Виктория Оноприенко и Таисия Онофричук. Бронзовата медалистка от Токио 2020 Алина Харнаско също ще спори за отличия при индивидуалистките.

„Силно сме развълнувани, че ще съберем в София световния елит. Очаквам много силна надпревара! Световната купа в София ще бъде една добра стъпка към олимпийските игри в Париж“, споделя вицепрезидентът на БФХГ Невяна Владинова.

Зрителите на bTV и RING ще могат да проследят на живо финалите в неделя (14 април) от 12:30 ч. Голямото спортно събитие ще бъде предавано и онлайн на спортния сайт btvsport.bg, както и на видео платформата VOYO.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 газов инжекцион

    0 0 Отговор
    и женския ни ансамбъл ....ЩЯХ ДА СЕ СКЪСАМ ОТ СМЯХЪ,АКО БЕШЕ МЪЖКИЯТ НИ АНСАМБЪЛ!!! ХЪЪЪЪЪЪЪ!