Last news in Fakti

10 Април, 2024 13:38 673 2

Френската полиция затяга мерките за сигурност заради Шампионска лига и Олимпийските игри

  • франция-
  • париж-
  • шампионска лига-
  • терористична атака-
  • ислямска държава-
  • заплаха-
  • затегнати мерки-
  • олимпийски игри

По-рано "Ислямска държава" заплаши с терористични нападения във френската столица

Френската полиция затяга мерките за сигурност заради Шампионска лига и Олимпийските игри - 1
Снимка: Shutterstock

Френската полиция затегна мерките за сигурност около стадиона на Пари Сен Жермен "Парк де Пренс" преди първия двубой от четвъртфиналите в Шампионската лига по футбол между ПСЖ и Барселона след заплахите за терористично нападение от групировката "Ислямска държава", увеличаващи тревогите за сигурността преди предстоящите Олимпийски игри.

Испания и Великобритания увеличиха мерките за сигурност през тази седмица, покрай четвъртфиналите в Шампионската лига вчера и днес. Това се наложи след като се появиха информации за призив за атаки срещу стадионите, където се играят мачовете, включително с дронове. Заплахите са особено обезпокоителни за Франция, докато тя се подготвя за Олимпийските игри в Париж това лято, отбелязва БТА.

Тази сутрин полицията започна да изтегля паркирани коли около стадион "Парк де Пренс" и да поставя бетонни блокове. Висши полицейски служители ръководиха операциите, съобщава агенция "Ройтерс".

Феновете във фенмагазина на Пари Сен Жермен в центъра на Париж пренебрегват притесненията.

"Не ме е страх. Не можем да живеем в страх. Вместо това трябва да им покажем, че можем да преминем през това", заяви Матийо, клиент в магазина.

Испания вече съобщи, че е разположила повече от 2000 служители, за да засили сигурността в Мадрид, където във вторник Реал бе домакин на Манчестър Сити, а тази вечер Атлетико посреща Борусия Дортмунд.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 така така

    3 1 Отговор
    Фашисти!!!
  • 2 ПиПи

    0 1 Отговор
    Мдааа,иси е Пари. Така е,няма 2 мнения по въпроса. Ла тур Ефель.