Last news in Fakti

11 Април, 2024 21:34 1 242 5

Предлагали подкуп от 300 хиляди долара на италиански борец в Баку

  • франк чамизо-
  • подкуп-
  • борба

Двукратният световен шампион и носител на бронзов медал от олимпиада в борбата Франк Чамизо трябвало да загуби доброволно мач на квалификационния турнир

Двукратният световен шампион и носител на бронзов медал от олимпиада в борбата Франк Чамизо от Италия разкри, че е отхвърлил подкуп от 300 хиляди долара, за да загуби доброволно мач на квалификационния турнир, който се проведе в Баку миналата седмица, предаде АП, цитирана от БНР.

Чамизо, който се състезава за Италия, където пристига от Куба през 2011 година, загуби спорно полуфинала в свободния стил от бореца от Азербайджан Туран Байрамов.

"Знаех, че трябва да съм два пъти или три пъти по-добър от останалите, защото се състезавах в тяхната страна и можеха да купят всеки", каза Чамизо през вестник "Република". "Искам да кажа, че дойдоха при мен и ми предложиха 300 000 долара, за да загубя. Не искам да кажа кой, но това се случи сутринта преди борбите", добави той. Той обаче е отказал, защото представлява не само себе си, но и Италия.

Той написа и в профила си в Инстраграм след загубения мач. "Искам да се извиня на всички, които са гледали това, моят спорт е красив. Това са група от корумпирани хора. Много тъжно, сърцето ми плаче", написа борецът.

Инцидентът стана в края на мача, когато при резултат 8:8 Чамизо отбеляза още две точки, които щяха да му дадат право да участва на Олимпийските игри в Париж. Съдиите му присъдиха точките, но след това уважиха обжалването на треньора на Байрамов.

31-годишният Чамизо ще има още една възможност да се класира за Олимпиадата на турнира в Турция през следващия месец. "Дали се притеснявам, че мога да си платя за тези думи? Аз идвам от Куба, не ме е страх от нищо. Сега съм в свободна страна, казвам това, което виждам и мисля. Никой не може да ме спре", каза още борецът.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хмм

    1 4 Отговор
    Бла бла

    Коментиран от #2

  • 2 Спортиста

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "Хмм":

    И тоя е оргинален италианец от куба...
  • 3 👍👍👍👍👍

    5 0 Отговор
    БРАВО НА МОМЧЕТО !ПОВЕЧЕ ТРЯБВА ДА ГОВОРЯТ . ВЪВ ВСИЧКИ СПОРТОВЕ
  • 4 Ернесто Че Гевара

    0 0 Отговор
    Ако винаги, когато се извършва неправда някъде по света, те обхваща справедлив гняв, сме приятели, а това е най-важното.
  • 5 Циник

    0 0 Отговор
    Борбата открай време е мафиотизиран спорт. То все едно, че другите не са, де...