Last news in Fakti

12 Април, 2024 22:15 1 929 19

1:2! Пирин попари ЦСКА в столицата

  • цска-
  • пирин-
  • първа лига

Червените занулиха добрите впечатления от мача с Левски и останаха на 9 точки от Лудогорец

Пирин Благоевград победи ЦСКА - София с 2:1 на стадион "Васил Левски" в столицата в мач от 29-ия кръг на efbet Лига, предаде Спортал. Това бе първа победа за "орлетата" над столичния гранд в София.

Виталис Ягодинскис откри резултата в 14-ата миинута, но в 26-ата Фернандо Каранга изравни. В 79-ата минута Иван Тасев отново изведе гостите напред след фамозен изстрел с десния крак.


Сред 11-те на "червените" във втори пореден двубой не попаднаха български футболисти, както бе и срещу Левски. Наставникът Ел Маестро пък прави определени промени предвид предстоящия полуфинален двубой за Купата срещу Ботев (Пловдив) в средата на следващата седмица. На пейката са Линдсет, Матай и Фаетон, а на техните места започват изтърпелия наказания Юга, Кох и Асприля.

За гостите от Благоевград няма да вземе участие Асен Дончев. Футболистът е преотстъпен от ЦСКА - София, но с условието да не играе срещу "червените".

В третата минута Хайнц отправи първия удар в мача, който Ковальов улови. Секунди по-късно благоевградчани организираха много опасна контраатака. Тасев се измъкна отдясно и центрира по земя за Ковано, но Бусато излезе предвидливо и блокира нападателя на "орлетата". Атаката на гостите продължи и в един момент те поискаха дузпа за игра с ръка на играч в "червено", но реферът остана безмълвен.

ЦСКА - София отговори подобаващо в 7-ата минута, когато футболисти в червено на два пъти надскочиха противниците си след центриране от корнер. Топката попадна в Асприля, който шутира от два метра, но Ягодинскис се хвърли самоотвержено и предотврати почти сигурен гол.

В 14-ата минута Пирин шокира домакините, откривайки резултата чрез Ягодинскис. Футболистът на "зелените" се разписа от метър фронтално срещу вратата след центриране от корнер и лошо позициониране на няколко бранители в червено.

В 22-ата минута Тасев се озова сам срещу Бусато след контраатака, подета от Бабу, но не уцели вратата.

"Червените" бързо се съвзеха след полученото попадение и в 26-ата минута изравниха. Това стори Каранга, който отбелаза с глава след центриране от корнер четвъртия си гол откакто се присъедини към тима през зимата.

В 38-ата минута Хайнц реши да изненада Ковальов и шутира под малък ъгъл от фал, но стражът на благоевградчани изби. Секунди по-късно и Каранга шутира от добра позиция в наказателното поле, а след рикошет в крак на защитник топката излезе в корнер покрай дясната греда.

Само две минути по-късно Вион опъна дълъг пас към Юга, който изведе атрактивно с пета Асприля очи в очи с Ковальов, а мощният удар на нападателя разтресе напречната греда.

Натискът на домакините продължи до края на полувремето и в 43-ата минута те имаха възможност за пълен обрат. Каранга пусна добре към Кареасо, който пое топката и стреля от точката на дузпата, но право в ръцете на гостуващия страж.

Контраатаките на Пирин обаче продължиха да са изключително опасни. В 45-ата минута Комано се измъкна за пореден път от централните бранители на "червените" и остана сам срещу Бусато, но стражът бързо скъси дистанцията и изби удара на нападателя в корнер.

Втората част започна с голям шанс за Пирин. Комано се откъсна отдясно в наказателното поле, изчака Тасев и го изведе под ъгъл срещу Бусато, а българският нападател на гостите нацели лявата греда.

В 49-ата минута Комано се освободи от Кох и шутира от границата на наказателното поле, но Бусато улови.

Положенията пред двете врати продължиха да се нижат, тъй като в 56-ата минута Юга пропусна да се разпише с глава след центриране от корнер, защото стреля над напречната греда.

В 63-ата минута Юга и Асприля отстъпиха местата си на Линдсет и Фаетон.

Седем минути по-късно Диане бе оставен непокрит при центриране от корнер и отправи фронтален удар с глава от 6-7 метра, но право в ръцете на Бусато.

В 76-ата минута Вион центрира за Хайнц, а изстрелът на норвежеца с глава премина на сантиметри покрай лявата греда. Секунди след това в игра за "червените се появи Де Нойер, който се завърна на терена след близо година отсъствие.

Пирин отговори с убийствена контра в 79-ата минута. При нея Тасев овладя дълъг пас, справи се с Кордоба и след топовен шут с десния крак от границата на големия пеналт забоде топката в горния ляв ъгъл на "червената" врата.

В 92-ата минута лутащият се след второто попадение на Пирин ЦСКА - София от нищото създаде голово положение. Линдест стреля силно, а Ковальов някак изби.

ЦСКА - СОФИЯ - ПИРИН 1:2

0:1 Виталис Ягодинскис 14
1:1 Фернандо Каранга 26
1:2 Иван Тасев 79

ЦСКА - СОФИЯ: 1. Бусато, 13. Кордоба, 4. Кох, 22. Махмутович, 15. Вион, 21. Юга, 7. Скаршем, 14. Хайнц, 26. Кареасо, 9. Каранга, 30. Асприля

ПИРИН: 12. Ковальов, 4. Аюб Абу, 73. Бенгюзов, 28. Ягодинскис, 27. Върбанов, 14. Полонский, 11. Тасев, 8. Боянов, 77. Диане, 19. Комано, 18. Люзайадио


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ко речи?

    38 1 Отговор
    Е@аси и българският футбол. От 22-ма - само 3 български имена!
  • 2 Тото

    17 13 Отговор
    Черно тото
  • 3 Хайде сега ЦСКА

    34 6 Отговор
    ЦСКА отдавна фалира , останала е само сбирщина от чужденци на прейменувания Литекс!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Петър

    24 3 Отговор
    Нещастници! ЦСКА заедно с Лудогорец играят най-грубият и пошъл футбол.Антифутбол. И заслужено загубиха при домакинството си.Само с ритане не става! Трябва и акъл!
  • 6 Варната

    27 3 Отговор
    Цецека умре , Але , Але .....
  • 7 Лумпени

    23 2 Отговор
    Хахахаха-червени идиоти начело с олугофр.ен кръстил се Ел Маестро
  • 8 Джанлука Шукриенито

    22 0 Отговор
    Колко е жалко да си жалък. Пет дена не спряха да говорят как трябвало да вкарат на Левски 4 гола дрън, дрън. И сега изпада отбор ги приземи и унизи и то като гост, шампиони тръгнали да стават, жалки, жалки.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ЕлСмешнико

    18 0 Отговор
    изиграхме отличен мач, нищо не е загубено, никаква оставка ,,,,,,,,,,,,,,,,
  • 11 Дика

    15 0 Отговор
    Довиждане.
  • 12 Ганьо,

    11 1 Отговор
    става дума за ЦСКА Масква, ЦСКА 1948 или ЦСКА--София???

    Коментиран от #13

  • 13 Диамантената ръка

    12 3 Отговор

    До коментар #12 от "Ганьо,":

    За Литекс от Ловеч става дума...
  • 14 Абе не мога да разбера

    9 2 Отговор
    Ами трябват пари за строежа на стадиона,в Азия явно е заложена много голяма сума за загуба от микренския
  • 15 Артилерист

    6 3 Отговор
    Наемниците, играещи от името на ЦСКА, дръпнаха силен коз с победата над подуене и сега някак си не иде да ги ругаем откровено. Това обаче не променя същността, че те са алчни наемници и никога няма дори да разберат какво е това да си ЦЕСЕКАР.
  • 16 Горски

    11 1 Отговор
    Вчера беше ден на космонавтиката "Пирин" изстреля "ЦСКА" в орбита. Защо на домакинствата ЦСКА-София има малко публика в сектор Г, много малко в сектор А и нищожно малко, или никаква публика в сектор В. Не говоря само за домакинствата на стадион Васил Левски-в последните години има постоянен отлив.
  • 17 Пирин

    7 0 Отговор
    Са отбор с традиции, не само във футбола, могат са бият всеки
  • 18 случка

    5 4 Отговор
    възрастна жена, от близко село, минава край стадион "В. Левски", спира един младеж и го пита:"Момче, каква е тая гюрунтия, кучета и внуци ли се давят?"
    Не бе бабо, играе ЦСКА-то.
    Въъй, е па оно като е сакато, що се напиня, та се мъчи да играе, да играе требе кой може, а не да дига гюрултия.
  • 19 Живко

    4 2 Отговор
    ЦСКА капарира титлата!