Last news in Fakti

12 Април, 2024 16:15 1 345 0

Джокович за спортното му дълголетие: Над 15 години се грижа за тялото и ума си

  • новак джокович-
  • здраве-
  • дълголетие

Планирам да играя дълго, за да спечеля повече трофеи и да счупя повече рекорди, заяви лидерът в световния тенис

Джокович за спортното му дълголетие: Над 15 години се грижа за тялото и ума си - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

24-кратният шампион от Големия шлем Новак Джокович разкри тайната на своето дълголетие, предаде Спортал.

Сръбският тенисист все още е номер едно в света, макар че е на близо 37 години.

"Посветил съм повече от 15 години на грижата за тялото и ума си. Това дава плодове. Благодарение на това, на почти 37 години, съм номер едно и мога да играя на най-високо ниво. Радвам се, че успях доста рано да разбера колко е важно да се грижа за себе си и за своя екип.

Имам стратегически план: да играя възможно най-дълго, за да си дам шанс да спечеля повече трофеи и да счупя повече рекорди. Това е, което правя през последните пет години. Може би след 30 години изживях най-добрата част от кариерата си. И всичко това е благодарение на грижата за себе си и вниманието, което обръщам на здравето си“, каза Джокович на пресконференция.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА